Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hemvändarens succé: "Roligt att vara tillbaka"

Första matchen i Scandinavium sedan 2007. Då blev det omedelbar succé för Sean Bergenheim som prickade in sitt första mål sedan återkomsten i Frölunda-tröjan. – Väldigt roligt att vara tillbaka här igen, säger han.

Mot Eisbären Berlin i returmötet av CHL-åttondelsfinalen skulle han egentligen ha gjort sin första hemmamatch sedan återkomsten i Frölunda - då satte en lättare känning av en skada stopp för hans medverkan. Men på tisdagskvällen var publikfavoriten Sean Bergenheim för första gången på nio år tillbaka på hemmais. Och då fortsatte 32-åringen, som under sina två första matcher i Frölunda stått för två assist, att leverera poäng. 

Tillsammans med Christoffer Ehn och Victor Olofsson hade Bergenheim stor del i att Frölunda kunde vinna över Örebro med solklara 5-0. Och 3-0-målet, det skickade finländaren själv in sedan han frispelats av Ehn. Efteråt hyllades kedjan stort av tränare Roger Rönnberg. Och tränaren menar att Bergenheims intåg har varit guld värt för ungtupparna. 

– Sean har blivit som en pappa i den kedjan. Han står för tuffheten och hårdheten. Farten har vi med Olofsson och Ehn, sa Rönnberg. 

Bergenheim själv verkar också, minst sagt, trivas med omgivningen. 

– Det kändes underbart att spela med Vicke och Ehna, de jobbar väldigt bra, är otroligt skickliga med pucken och vi rör oss väldigt bra. 

Han fortsätter: 

– Det har också gjort att mitt jobb med att komma till ett nytt lag har blivit mycket lättare, så därför får jag tacka dem. 

Målet innebar att Bergenheim nu har stått för tre poäng på tre matcher. Och nyförvärvet menar att formen börjar kännas allt bättre. 

– Första matchen som jag spelade mot Djurgården, då kändes det inte bra för kroppen. Då hade jag "spaghetti-legs” som man kallar det, men nu har det börjat kännas lite bättre. 

Han menar dock att det finns mycket att jobba med innan han har nått den absoluta toppformen. 

– Jag måste orka hela matchen. Nu blev det vissa byten som det kändes lite tyngre, men jag har spelat ganska många färre matcher än de andra. 

5-0-segern innebär att Frölunda är fortsatt i topp i SHL. Och enligt Bergenheim är det ingen överraskning att de regerande mästarna imponerar. 

– Jag visste att det är ett bra lag. Jag såg lite på en del matcher innan jag signade för att spela här. Jag såg att det var ett lag med fyra kedjor som jobbar stenhårt. För mig är det play off-hockey. Det var en orsak till att jag ville komma hit, Frölunda är ett lag som har chans att vinna, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.