Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Hemmasviten bruten – Frölunda föll tungt mot Linköping

Frölunda hade inte förlorat på hemmais mot Linköping på 1 078 dagar. Då kom förlusten och säsongens blekaste insats – en insats som fick Roger Rönnberg att såga samtliga spelare, förutom Nicklas Lasu.
– Jag är oerhört besviken på vår insats idag, säger han.

De två tidigare mötena den här säsongen hade slutat med seger för Frölunda. Med 4–0 i Scandinavium och 4–1 i Saab Arena. Senast som Linköping vann i Göteborg var hela 1 078 dagar sedan.

Men alla sviter är till för att brytas.

Någon vidare boost av guldet i Champions Hockey League verkade Frölunda inte ha fått.

Den första perioden blev ett riktigt sömnpiller.

Frölunda hade knappt haft några skott på mål när Broc Little fick chansen och var iskall när han lurade Niklas Rubin. Men tack vare en fullträff av Joel Lundqvist var det ändå oavgjort efter den första perioden.

Den svaga prestationen fortsatte i andra och tredje perioden.

Niclas Hardt slog till i boxplay och gav Linköping ledningen och när Broc Little kom fri igen small det bara bakom en chanslös Niklas Rubin.

– Jag tycker att vi får det vi förtjänar ... vi har helt fel attityd in i den här matchen! Allting går för långsamt och vi spelar Linköping precis i händerna. Jag är nöjd med Nicklas Lasu. I övrigt är det inte så många fler som jag är nöjd med, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Jag är oerhört besviken på vår insats idag och vi är så långt ifrån att topprestera att vi behöver samla oss. Vi måste hitta lusten och hungern in till matcherna igen.

Efter matchen var Nicklas Lasu snabbt på väg upp från omklädningsrummet för att köra sin nya rutin där han tränar extra genom att hoppa upp och ner för Scandinaviums läktare. Den här gången i sällskap av både Sebastian Stålberg och David Printz.

– Det här var ganska blekt, säger han och fortsätter:

– Linköping ville lite mer och det såg man tydligt från första nedsläpp!

Hur vänder man runt på det?

– Första femton är vi bleka men sen kommer vi in i det lite. Men det blir inte riktigt som vi vill och det är väldigt klart. Det är svårt att vända runt på det sådär bara. Vi fastnar i deras fälla och spelar precis som de vill att vi ska göra. Vi har ett ganska dåligt spel i powerplay och är vi tillräckligt bra där så är vi ändå med i matchen. Vi gör ingen bra prestation alls.

Du verkar vara den enda som undkom kritik från Roger Rönnberg idag – han hyllade dig som det enda positiva?

– Sa han det? Oj, det var kul att höra! Jag tycker stundtals att det är bra i vår kedja men vi behöver utdelningen för att det ska bli mer men det hjälper inte en dag som den här.

För en vecka sedan vann Frölunda alltså finalen av Champions Hockey League. En vecka senare kommer säsongens blekaste insats.

Lite roligare att spela en final än en match i vardagen?

– Vi visste om att det skulle bli tuffare med den här matchen än förra matchen. Det är det här som är utmaning i sig. Det suger att säga det just nu, säger Nicklas Lasu och får medhåll av Joel Lundqvist.

– Vi har haft en vecka på oss och en helg på det. Vi hade en liten påminnelse när de hissade flaggan och så men det är inget vi skyller på. Vi pratade innan om matchens betydelse men det är inte alltid som man får det att fungera, säger lagkaptenen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.