Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Leanderssons mormor, Karin Eriksson, har stickat matchande mössor till hela BIK Karlskoga.  Bild: C More, BIK Karlskoga
Alexander Leanderssons mormor, Karin Eriksson, har stickat matchande mössor till hela BIK Karlskoga. Bild: C More, BIK Karlskoga

Hela BIK Karlskoga fick mössor av backens mormor

Alla spelarna i BIK Karlskoga är nu varma om huvudena.
Hjälten? Backen Alexander Leanderssons mormor som valde att sticka mössor till hela laget.
"Stort tack för leveransen!”, skriver klubben på Twitter.

Hösten har kommit med besked och vi går mot kallare väder. I skrivande stund är det runt tio grader i värmländska Karlskoga – men temperaturen kommer fortsätta sjunka och då är det dags att hålla sig varm.

Detta kommer dock inte stadens hockeylag ha några problem med. Nu har nämligen alla stickade, matchande, mössor.

Anledningen till detta är att backen Alexander Leanderssons mormor.

”Wow, vilken present! Alexander Leanderssons mormor har virkat BIK-mössor med nummer på till samtliga spelare! Stort tack för leveransen!”, skriver klubben på Twitter tillsammans med en bild på hela laget iklädda mössor.

LÄS MER: Frölundas match mot Leksand skjuts upp

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot AIK hemma i Nobelhallen, på plats fanns mormor Karin Eriksson. Hon berättar om hur det kom sig att hon stickade mössor till hela laget.

– Det började med att Alexander (Leandersson) fyllde år och då kom jag på att jag skulle sticka en till honom. När jag kom dit (till laget reds.anm) sa de ”Nu har du nog gjort något dumt, nu vill nog hela laget ha det (mössor)”. Så jag började att sticka och de blev färdiga nu för 14 dagar sedan, sa hon i en intervju med C More.

Om mössorna bringar lycka förtäljer inte historian. Men vi kan konstatera att BIK Karlskoga slog AIK med 4–0.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.