Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Har inte suttit särskilt mycket i huvudet"

Simon Hjalmarsson prickade in sitt första mål på tolv matcher senast. Om han känner sig lättad? Nja. – Det har inte suttit särskilt mycket i huvudet på mig, säger han till GP.

Inför mötet med Hjalmarssons tidigare klubb, Rögle, i förra omgången hade smålänningen inte hittat nätet på tolv raka matcher. Men i den tredje perioden sprack till slut den mållösa sviten. 

– Det var som många av våra mål i år. Vi tar oss in i ytan framför motståndarnas mål. Joel (Lundqvist) hittade mig perfekt i slottet och det var bara att trycka dit den. 

Hur skönt var det, med tanke på att det var ett tag sedan sist?
– Jag har faktiskt inte tänkt på hur lång tid det har gått. Laget har fungerat så bra och vi har vunnit många matcher så det har gått bra ändå. Det har inte suttit särskilt mycket i huvudet på mig. 

Han fortsätter: 
– Det är alltid kul att göra mål och det är klart att man vill vara med och producera men jag räknar inte min prestation i mål och assist utan i det jobb som jag lägger ned över hela banan. 

Mot Rögle fick 27-åringen bilda kedja tillsammans med Joel Lundqvist och talangen Joni Ikonen. En omgivning han trivs med. 

– Det kändes riktigt bra. Vi skapade en hel del heta chanser och fick ned pucken i anfallszon ofta. 

Just samarbetet med kaptenen tycker Hjalmarsson sitter allt bättre. 

– Det har blivit några matcher tillsammans nu. Vi hittar varandra mer och mer. 

Och om Hjalmarsson själv får bestämma så stannar han gärna kvar i samma kedja. 

– Jag har spelat med ganska många olika konstellationer så det hade varit skönt att vara kvar i samma. Men det är inte jag som bestämmer, det är bara att köra fullt ut där du blir uppsatt. 

För egen del, hur viktigt är det för dig med kontinuitet? 
– I den bästa av världar vill man alltid spela så mycket som möjligt med samma kedja, men verkligheten är en annan. Det kommer skador, avstängningar och annat. Då är det bra att man kan anpassa sig, spela med olika spelare och olika speltyper.

I kväll väntar mittenlaget Linköping på bortaplan för Frölunda. Ytterligare ett lag som Hjalmarsson tidigare har representerat. 2014 lämnade han LHC för spel i KHL. 

– Det ska bli kul att komma tillbaka dit. Det är första gången jag spelar där sedan jag lämnade, så det blir lite speciellt. Jag vet att det kan vara riktigt bra stämning där om det kommer mycket folk.

Har du kontakt med någon i laget?

– Nä egentligen inte. Jag tror typ det är två spelare kvar sedan jag är där. De har haft stor omsättning på spelare. Det är mer folk runt laget, som materialare och sådana personer som blir kul att träffa, de har ju en tendens att stanna kvar i klubbar lite längre än vi spelare, haha... 

När lagen möttes i Scandinavium senast slutade det med LHC-seger.
– Vi hade en tuff match då, så vi måste åka dit och vara skärpta. Det är ett bra lag även om deras tabellposition kanske inte visar det just nu. Det ska bli spännande att mäta oss med Linköping, som på förhand ändå var en av guldfavoriterna. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.