”Hans mamma ville han skulle stanna”

ANNONS
|

När Oliver Ekman-Larssons mor gick bort i cancer lämnade Phoenix Cayotes assisterande kapten klubben. Han reste hem för att vara med sin familj och sörja förlusten tillsammans med sina närmaste.

– Det har varit ett väldigt tufft år för mig personligen. Jag vill tacka alla i Coyotes organisation och alla mina lagkamrater för deras otroliga stöd hela den här säsongen. Jag är ledsen att jag missar våra tre sista matcher för säsongen men familjen kommer först, sa Ekman-Larsson till klubbens hemsida.

Men beslutet att resa över Atlanten till Sverige var tufft att fatta, berättar Phoenixs tränare Dave Tippet för Arizona Center.

ANNONS

– Han pratade med sin pappa, och hans pappa ville att han skulle stanna. Och jag tror att hans mamma, innan hon gick bort, ville att han skulle stanna, säger han.

"Kan inte föreställa mig hur det är"

Även lagkamraterna stod bakom och stöttade Oliver Ekman-Larsson. Klubbens målvakt Mike Smith hyllarsin assisterande kapten för attha kunnat prestera trots mammans sjukdom.

– Jag kan inte föreställa mig hur det är, att behöva leva med nåt sånt och ändå vara en ledare för laget och en av våra bästa spelare, samtidigt som man bär på den bördan. Det har troligen varit lite orättvist, för han har kanske inte haft säsongen som han hade hoppats på, men jag tycker att han har varit en riktigt bra spelare för oss och han har haft den där extra tyngden på sina axlar, säger Smith.

ANNONS