Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Olsson i damkronornas tröja – som hon hoppas bära på VM i år.  Bild: TOBIAS STERNER
Hanna Olsson i damkronornas tröja – som hon hoppas bära på VM i år. Bild: TOBIAS STERNER

Hanna Olsson laddar för VM med herrarna i Skärgårdens IK

Damkronornas Hanna Olsson talar nu för första gången ut om kontraktsbråket med Djurgården – och om den nya träningsvardagen med herrlaget Skärgårdens SK i division 3.
– Jag kom till en punkt där jag kände att jag skriver på vad som helst för att lämna. Jag ville bara bort, säger hon, säger hon till SVT.

Kontraktet hon talar om – som hon skrivit på – innebär att Djurgården lät 20-åringen lämna klubben mitt under säsongen – med villkoret att hon avstår spel i SDHL den här säsongen. Med andra ord tvingas en av Sveriges bästa spelare ladda upp inför VM utan matchspel under hela våren. Istället tränar Hanna Olsson med Skärgårdens SK i herrarnas division 3. Där har SVT träffat henne för en längre intervju om den ovanliga situation hon hamnat i.

– Jag hade ruvat på det här en längre tid. Det var inte ett beslut jag tog över en natt. Till slut tog frustrationen över, jag ville bara bort, säger hon.

LÄS MER: En tjeck, en bulgar och ett skärgårdslag

Hon förklarar viljan att byta miljö grundar sig i ambitionsnivån hon själv har.

– Jag kände en frustration över min utveckling. Jag har länge känt att Djurgården inte matchar min ambitionsnivå. Till en början var det kanon och vi vann ett SM-guld men sen har jag upplevt en inre stress. Jag har en kort karriär och vill få ut så mycket jag bara kan av den. Jag älskar den här sporten och gör ju det här för kärleken till hockeyn. Jag gör ju det inte för någon ersättning direkt, säger hon.

LÄS MER: Se mötet mellan Skärgården och Hisingen i Alltrean

Djurgården menar att klubben ska ha ersättning om den ska låta Hanna Olsson spela i någon annan SDHL-klubb den här säsongen. Hanna Olsson har själv skrivit under avtalet som nu binder henne till Djurgården säsongen ut. Samtidigt menar hon att varken klubb eller spelare är vinnare i nuvarande läge.

– Ett avtal är ett avtal och jag respekterar det. Även om jag önskar och hoppas att det ska lösa sig. Men jag ångrar inte mitt beslut. I värsta fall får jag träna själv och komma tillbaka starkare och bättre nästa säsong, säger hon.

Fram tills dess håller hon till godo med träning i Skärgården.

LÄS MER: Raymond var på väg till Örebro – hamnade i Skärgården

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.