Hanna Olsson klar för Frölunda

Frölundas första spelare till damlaget är presenterad. Precis som GP tidigare rapporterat är landslagsspelaren Hanna Olsson klar för klubben.
– Det tog inte många sekunder att bestämma mig när första samtalet kom, säger hon.

ANNONS
|

Frölunda storsatsar med ett nytt damlag som nästa säsong går in i division 1. med Kim Martin som sportchef och rykten om flera storspelare på väg in är målet att nå SDHL.

GP har tidigare kunnat berätta att Hanna Olsson, 23, från Hälsö är klar för klubben och nu är det bekräftat.

Olsson lämnar SDHL-fyran HV71 för att nästa säsong fortsätta karriären i Göteborg.

– Det betyder jättemycket för mig, Frölunda är ju det laget som jag vuxit upp med så det känns jätteroligt och jag längtar till att vi ska dra igång, säger hon till klubben.

ANNONS

Lagets tränare Erika Holst säger till klubbens hemsida om nyförvärvet:

– En drömvärvning för oss. Hanna kommer från Göteborg, är hungrig och vill vinna saker. Hon är en smart spelare som gör andra bättre och kommer att bli en viktig kugge i laget.

Gjort fem säsongen i högstaligan

Olsson blir den första spelaren i klubbens damsatsning och det var ingen tvekan när möjligheten dök upp.

– Jag tänkte att det här är en resa jag vill vara med på. Det tog inte många sekunder att bestämma mig när första samtalet kom.

Målet är att snart vara tillbaka i SDHL, där hon spelat de senaste fem säsongerna.

– Jag är här för att vinna och ta nästa steg i min utveckling, och hjälpa Frölunda att ta nästa steg inom damhockeyn. Vi har höga förväntningar och stora mål.

Hanna Olssons moderklubb är Skärgårdens SK och i SDHL har hon representerat Djurgården och HV71. Hon är även en del av det svenska landslaget.

LÄS MER:Frölundas megasatsning – jagar storstjärnorna

LÄS MER:Michelle Karvinen uppges klar för Frölunda

LÄS MER:Ny stjärnvärvning klar för Frölunda HC:s storsatsning

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS