Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hanhals David Stenbacka jublar med lagkamrater efter det första målet i matchen mot Grums som skulle utveckla sig till en målfest. Bild: CARL SANDIN

Hanhals gick på knock – krossade Grums i premiären

Hanhals Kings lekte hockey mot Grums IK.
Slutresultatet skrevs till 8–0 Allettan-premiären och Kungsbackalaget skickade därmed direkt signaler till sina konkurrenter.
– Det kan man väl säga, säger tvåmålsskytten Mattias Elfström.

Leendena på hemmapubliken som hade tagit sig till Kungsbacka ishall denna fredagskväll var breda. De hade länge suktat efter högklassig hockey. Och efter en stark höst var det precis vad deras Hanhals Kings hade givit dem. För motståndet i den första Allettan-matchen stod Grums IK.

Det var hemmalaget som började starkast. Klart starkast. Med fart och fläkt snurrade Kings med värmlänningarna som hade svårt att räkna in i defensiven.

Mycket riktigt skulle också ledningsmålet komma.

Drygt sju minuter in i matchen var det David Stenbacka som snyggt tog med sig pucken framför mål via en dragning bakom förlängd mållinje och tryckte in den i nät efter en tilltrasslad situation. Grumsmålvakten Martin Svedberg var inte helt nöjd med hur han behandlats i sin egen målgård. Men mål blev det och 1–0 Hanhals – som inte fick vänta länge på nästa måljubel.

Bara minuten senare var det lagets näst bäste poängplockare den här säsongen, Mattias Elfström, som får ett öppet mål uppdukat av lagkamraten Pontus Andreasson. Inga misstag – 2–0. Vilket var resultatet när den första signalen för periodpaus ljöd.

– Det var väl helt okej. Vi har haft ett uppehåll nu över jul och det var väl lite att komma in i det men det var ändå bra, säger Mattias Elfström.

Ökad dominans

Om supportrarna från västkusten var glada efter första perioden så anade de inte vad för typ av glädje som väntade.

För när 40 minuter var passerade stod det hela 7–0.

Vi tar det från början.

3–0 gjorde Philip Elgestål när den andra perioden bara var tre minuter gammal. Mattias Elfström satte sitt andra för kvällen i spel fem mot tre följt av ytterligare en kasse av Elgestål i fem mot fyra.

Då var halva matchen gången och innan det var dags för den andra kaffepausen hade Johan Holmberg och Ludvig Rantanen fyllt på i målkolumnen.

– Det är ett jäkla bra spel när alla kör. Kan vi fortsätta så här blir vi svårstoppade. Vi flyttar på fötterna rör pucken och tar snabba beslut, säger Elfström.

Den tredje perioden blev aldrig någonting att hänga i granen – den var färdigpyntad. Kings slog av lite på tempot och Grums tilläts spendera mer och mer tid i anfallszon.

Men vad gjorde det?

Hanhals gjorde ändå 8–0 i powerplay genom Pontus Andreasson innan matchen var över, klev av isen med samtliga poäng och med ett resultat som minst sagt inger respekt till resterande konkurrenter i Allettan södra.

– Det var en riktigt bra match av oss. En riktigt bra laginsats. Det är skönt bra start på serien. Vi bara körde. Vi stämplade in i dag och då är vi så här bra, säger Mattias Elfström.

Ni skickar signaler till de andra lagen nu.

– Ja, det kan man väl säga. Vi får se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.