Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Max Lindroth under sin sejour i Hockeyallsvenskan med Troja-Ljungby.  Bild: DANIEL NESTOR
Max Lindroth under sin sejour i Hockeyallsvenskan med Troja-Ljungby. Bild: DANIEL NESTOR

Hanhals-back kallas upp till Frölunda

Hanhals Max Lindroth fick en trevlig överraskning i helgen. Frölunda har valt att kalla upp 22-åringen från samarbetsklubben i Kungsbacka – som nu ska han träna med SHL-klubben.
– Det är en försäkring för oss nu när Sigalet är borta, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Jonathan Sigalet har lämnat Göteborg och Frölunda tills vidare på grund av familjeskäl. Det öppnar ett hål i indianernas trupp – som nu har fyllts. Max Lindroth från Hanhals kommer träna med klubben från och med måndag.

– Allt gick väldigt fort, några telefonsamtal så var det klart. Jättekul och det är inspirerande att få möjligheten att visa vad jag är för hockeyspelare, säger han till Frölundas hemsida.

Max Lindroth har tidigare tillhört Partille, Borås, Örebro och Troja-Ljungby och är ett välkommet tillskott i SHL-truppen enligt sportchefen Fredrik Sjöström.

– Det är en del i samarbetet vi har med Hanhals. Vi kan hjälpa varandra. Vi har sett Max under hösten och han har gjort det bra, säger han.

Hanhals sportchef Björn Erlandsson menar att intresset från Frölunda är ett kvitto på föreningens verksamhet.

– Det känns jättekul och det visar att han gjorde rätt som kom tillbaka till oss. Vi är glada att kunna hjälpa honom, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.