Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Han är ju kungen i stan, så det var rätt häftigt"

Frölundas nyförvärv Lias Andersson valdes av New York Rangers som totalt sjua i NHL-draften. Och trots att han ännu inte spelat en minut i sin nya klubb Frölunda siktar han redan på att ta nästa steg och bli en del av Rangers lag den kommande säsongen. – Jag vill ta mig hela vägen till den första matchen i oktober, säger han.

Efter SM-guldet med HV71 packade Lias Andersson väskan och flyttade "hem" till Frölunda, där hans pappa Niklas Andersson gjorde ett stort avtryck som spelare med bland annat två SM-guld under 2000-talet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men sedan gick det snabbt för 18-åringen. Under midsommarhelgens NHL-draft tingades han av New York Rangers som klubbens förstaval och totalt sju i draften som helhet.

Och det kan mycket väl bli så att Andersson inte hinner spela en minut i Frölunda-tröjan innan nästa kliv på karriärsstegen är taget. Han siktar nämligen fullt ut på att ta en plats New York Rangers lag den kommande säsongen.

– Jag vill vara med i laget i år. Jag vill ta mig hela vägen till den första matchen i oktober. Jag vet att det är tufft men jag ska göra allt för att lyckas, säger Andersson i en intervju som publicerades via New York Rangers Twitter-konto.

Lundqvist skickade sms

Om det vore upp till Andersson blir det alltså inget spel i Frölunda den kommande säsongen, men det är Rangers som har sista ordet.

– Jag ska prata med Rangers om det och se vad de vill. Om jag ska spela i Sverige eller inte nästa säsong. Jag tror att de har en bra plan för mig, säger han.

Efter draften bar det illa kvickt iväg för ett inledande träningsläger med Rangers för Andersson, som snabbt fick en hälsning från en potentiell lagkamrat i framtiden.

– Henrik skickade ett sms till mig. Jag känner honom lite sedan tidigare. Han skrev ”välkommen till Rangers” och lite sånt. Han är ju kungen i stan, så det var rätt häftigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.