"Han är ingen frälsare som kommer in"

Mike Weber, 29, har 351 NHL-matcher med sig i bagaget till Frölunda. Men nu vill assisterande tränaren, Pär Johansson, ta ner förväntningarna på amerikanen. - Han är ingen frälsare som kommer in, säger han.

ANNONS
|

Det är en defensivt skicklig back som Frölunda tagit in på ett korttidskontrakt. En back som gillar det fysiska spelet och är lite av det som Frölunda har saknat under säsongen. Efter fyra pass med laget är assisterande tränaren, Pär Johansson, som även har ansvaret för backarna i Frölunda imponerad av Webers framfart.

- Han är stor och stark och duktig runt mål, bra längs sargerna. Det jag hade sett på video stämmer ganska bra. Han är ett bra förstapass och är bra med pucken, han är ingen Rasmus Dahlin men är bra med pucken. Du kommer inte se honom dribbla och så men min känsla är att han är bättre med pucken än vad Oliver Lauridsen var och är, säger han och fortsätter.

ANNONS

- Det vi har jobbat på och kommer att jobba på är att isen är mycket större. Han måste få en känsla och uppfattning om hur långt det är från olika delar av isen. Det där är en process och han och jag har jobbat på eftermiddagarna för att han ska få den känslan. Men det är ett fullblodsproffs som vill lära sig systemet. Han är en smart hockeyspelare.

Skridskoåkningen är även den bättre än vad många hade förväntat sig. För att han ska bli ännu bättre och anpassa sig snabbare så har Mike Weber fått träna extra med skridskocoachen Andreas Larsson.

- Han har en bra skridskoåkning men har även en del att jobba på. Sen ska han ju in i ett nytt system och det är mycket information på en gång. Vi försöker hålla det basic för vad han ska behöva veta för första matchen och sedan får man bygga på, säger Pär Johansson.

Fansen har velat ha in en större och mer fysisk back under en lång tid. Nu har Mike Weber anlänt men Pär Johansson försöker ändå ta ner förväntningarna på honom.

- Vi har inte sett honom som en frälsare. Det är ju svårt att styra vad fansen tycker och ser men det blir som för alla andra spelare en process. Du är inte bäst i de fem-tio första matcherna utan det är något man bygger på sikt. Han kommer inte bara gå in och så släpper vi inte in mål längre, det blri inte så. Men vi är positivt överraskade över hur det ser ut redan nu. Sen är han ingen frälsare som kommer in nu men jag är väldigt säker på att vi kommer ha stor nytta av honom på sikt.

ANNONS

Arbetstillståndet för Mike Weber är ännu inte klart. Frölundas sportchef Fredrik Sjöström tror inte att papperna blir klara i tid till torsdagens möte med Luleå.

ANNONS