Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Han är Erik Karlsson, fast bättre"

16 år ung har han imponerat stort i SHL under hösten. Och när det var dags för svensk JVM-premiär fortsatte Rasmus Dahlin att övertyga. Nu hyllas Frölundas supertalang stort i internationell media. ”Han är NHL:s hetaste inför draften 2018”, skriver tidningen Ilta-Sanomat.

Framgångarna fortsätter att avlösa varandra för Rasmus Dahlin. Under hösten har backtalangen fått stort förtroende av tränare Roger Rönnberg i Frölunda. Och med imponerande spel har tonåringen tagit tillvara på chansen hos svenska mästarna. Prestationerna i klubblaget har inte gått obemärkt förbi och när Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén tog ut sin trupp till JVM fanns 16-åringen med. Men att han skulle nöja sig med att bara vara med "för att se och lära"? Knappast. 

När Sverige i går inledde turneringen med att besegra Danmark med solklara 6-1 var Rasmus Dahlin, som då blev JVM:s yngste spelare någonsin, en av förgrundsfigurerna. Med ett mål och ett assist hade han stor del i den svenska vinsten. Och backens insatser har fått internationell media att gå i spinn. Finska Ilta-Sanomat menar att svensken lär vara minst sagt jagad av NHL-klubbarna när det blir dags för draft. 

”Han är NHL:s hetaste inför draften 2018”, skriver tidningen Ilta-Sanomat.

Och i kanadensisk press blir Dahlin överöst med beröm. Supertalangen jämförs nu med Ottawa Senators svenske backbjässe Erik Karlsson. 

"Hajpen just nu påstår att han är Erik Karlsson, fast bättre”, ska den kanadensiska tv-kanalen TNS ha sagt i sitt omdöme av Dahlin, det skriver Viasats reporter Jonathan Lindqvist på Twitter. 

Kanadensiska sajten Sportsnet ser likheter med en av svensk hockeys allra största genom tiderna.

"Vi ser likheter mellan Dahlin och Erik Karlsson, men när vi tittade på Trollhättan-sonen i måndagens match kunde vi inte låta bli att se glimtar av landets bästa back genom tiderna: Nicklas Lidström, skriver sajtens skribent, Eric Engels.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.