Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Hampus Larsson opererade nacken efter olyckan mot Frölunda

Hampus Larssons olycka mot Frölunda tog illa - riktigt illa.
Nu kommer beskedet att Linköpingsbacken skadat flera kotor i nacken och nu opererats.
”Jag mår efter omständigheterna bra”, säger han i ett pressmeddelande.

Olyckan var framme i lördags när Linköping förlorade mot Frölunda i Saab Arena.

Den 25-årige backen Hampus Larsson hade tänkt att försöka stoppa Frölundas supertalang Lucas Raymond, men råkade i stället fara rätt in i sargen.

Larsson reste sig och försökte lämna isen för egen hand, men föll ihop och fick hjälpas av. Han återvände aldrig till matchen.

Nu kommer besked att det var en allvarlig skada som Larsson hade drabbats av i Saab arena. Flera kotor i nacken var skadade och under söndagen opererades backen.

– Beskedet från läkarna är att skadan inte kommer ge några framtida men och jag kommer kunna bli helt återställd. Jag vill passa på att säga att personalen på sjukhuset som har hjälpt mig har varit fantastisk, säger Hampus Larsson på Linköpings hemsida.

Mår efter omständigheterna bra

Trots den otäcka smällen är Hampus Larsson vid gott mod.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Känseln och rörligheten är bra och jag har kunnat gå upp och gå litegrann de senaste dagarna. Inom kort kommer jag att få åka hem från sjukhuset och det känns väldigt skönt. Rehabiliteringen får ta den tid som krävs, men jag räknar med att vara borta från träningen ett antal månader.

Linköpings general manager, Niklas Persson, kommenterar sin spelare skada följande:

– Vi är väldigt tacksamma och glada över att allting har gått så pass väl som det har gått och att Hampus under dessa omständigheter mår så bra som han gör. Läkarteamet som tagit hand om Hampus har gjort ett mycket bra jobb genom hela den här första tiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.