Hörnqvists galna kväll – tjafsade med superstjärnan

Carl Hagelin blev målskytt när Pittsburgh vann med 4-1 och är nu bara två matcher från Stanley Cup-finalen. Patrik Hörnqvist stal dock uppmärksamheten från Hagelin.

|

Carl Hagelin inledde målskyttet när hans Pittsburgh Penguins besegrade Tampa Bay med 4–1 i det tredje semifinalmötet mellan lagen.

Långt in i matchen var det ännu mållöst innan Hagelin klev fram med tio sekunder kvar av den andra perioden och satte 1–0 till bortalaget, hans femte mål under NHL-slutspelet.

Fem minuter in i den tredje perioden var Hagelin framme igen och noterades för en assist när lagkamraten Phil Kessel drygade ut ledningen till 2–0.

Tampa Bays Tyler Johanson reducerade några sekunder senare och sedan var det dags för ytterligare två Pittsburghmål innan Tampa Bays Ondrej Palat snyggade till slutsiffran till 4–2 i slutminuten.

Carl Hagelin utsågs till en av matchens bästa spelare tillsammans med lagkamraterna Phil Kessel och Sidney Crosby.

Det står 2–1 i matcher till Pittsburgh och matchserien avgörs i bäst av sju. Nästa match spelas i Tampa på fredag.

En som lite ofrivilligt fick en huvudrollen är Patrik Hörnqvist. Svensken lyckades bli skadad, tjafsa med superstjärnan Sidney Crosby, utföra en glidtackling på Victor Hedman samt knuffa en materialare från egna laget.