Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hårt arbete lönar sig i Frölunda: "Tar sin tid att hitta rätt"

Lias Andersson, 19, slog till två gånger om mot Örebro. Nu berättar talangen om det hårda jobbet bakom islossningen. – Jag har jobbat hårt i gymmet, säger han.

Det har tagit tid men sakta men säkert börjar Lias Andersson komma in i Frölundas sätt att spela. 19-åringen har tagit stora kliv det senaste – något han själv anser det hårda jobbet ligger bakom.
– Jag har jobbat hårt i gymmet, jag känner att jag orkar mer och det kändes bättre än sist så jag hoppas bygga vidare på det, säger han.

Under sommaren missade han en hel del av Frölundas stenhårda träning, detta då han var över och försökte slå sig in i New York Rangers. Något som gjorde att han hamnade lite på efterkälken mot de andra.
– Just den sommaren som spelare blir draftade är jobbiga. Han har varit fram och tillbaka i USA hela tiden, på landslagsläger, på campen … han har knappt varit här. Det är klart att han har det jobbigt, säger Roger Rönnberg och fortsätter.
– Han har insett att han behöver träna upp sig för att få fart på grejerna.

Om Lias Andersson vill veta vad som krävs för att ta sig in i Frölundas sätt att spela så räcker det att titta på kedjekamraten, Victor Olofsson.
– Det tog tid att vänja sig där med, så är det för alla nya. Det tar ett tag och det är stor skillnad mot vad jag har varit van vid innan, säger Lias Andersson.

Victor Olofsson hyllar sin kedjekompis efter fullträffarna mot Örebro.
– Han har inte spelat så många matcher ännu och det tar sin tid att hitta rätt. Det ska ta tid för oss att hitta rätt tillsammans. Han var vår bäste spelare mot Örebro och det är kul att se och jag hoppas att det lossnar nu, säger han och fortsätter.
– Det har känts bra de sista tre matcherna, det går åt rätt håll och jag trivs jättebra med Lias och Max (Friberg, tredje länken i kedjan).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.