Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hård kritik mot Brynäs inför kvalet

Det stormar kring Brynäs inför ångestkvalet. Nu riktar Malmö-tränaren Joakim Fagervall hård kritik mot klubbledningen efter tränarbytet.
– Lite ryggrad måste man väl ändå kunna ha, säger han till Expressen.

Brynäs uppladdning inför SHL-kvalet mot HV71 har inte varit optimal. Sedan grundserien avslutades har två tränare sparkats och två nya kommit in.

De tidigare tränarna Peter Andersson och Viktor Stråhle fick sparken efter lagets sista grundseriematch förra veckan och innan duon fick beskedet hade uppgifterna om att de fick lämna klubben läckt ut till media.

När nyheten var ute ringde ordföranden upp Andersson och Stråhle fick själv höra av sig till klubben för att få sitt avsked bekräftat.

Kritiken mot Brynäs har varit massiv efter hanteringen av de avgående tränarna och inför kvalet mot HV71 stämmer Joakim Fagervall, som ersatte just Peter Andersson som tränare för SHL-konkurrenten Malmö Redhawks inför säsongen, in i kritiken.

– Syltryggar. Man måste väl kunna vara större, och kunna titta de man entledigar i ögonen. Jag tycker man ska vara rakryggad nog att säga det, säger han till Expressen.

Brynäs inleder kvalet för att stanna i SHL på tisdagen. Bild: SUVAD MRKONJIC
Brynäs inleder kvalet för att stanna i SHL på tisdagen. Bild: SUVAD MRKONJIC

En del av branschen

Fagervall menar att läckan till media inte är en ursäkt för Brynäs klubblednings hantering av tränarfrågan.

– Sedan är jag av uppfattningen att saker kommer inte ut, om man inte vill att det ska komma ut. En sådan sak ska verkligen inte komma ut om man är en tajt grupp som vet om det.

Malmö-tränaren säger att han inte tycker synd om de sparkade tränarna, att det är en del av branschen att få lämna sitt uppdrag.

– Vi har världens bästa jobb. Vi tjänar bra och ingen springer runt och tycker synd om sig själv. Men lite ryggrad måste man väl ändå kunna ha.

På tisdagen går Brynäs in i kvalet mot HV71 med nya tränare på bänken: Josef Boumedienne och Nils Ekman. Kvalet spelas i bäst av sju matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.