Härlig vändning, Frölunda

|

Fyra snabba mål i början av andra ledde fram till seger mot Modo i elitseriemötet med slutsiffrorna skrevs till 6–3.

En fantastisk inledning av den andra perioden bäddade för Frölundas seger över Modo. På nio minuter gick laget från två måls underläge till två måls överläge.

Efter 1.18 gjorde Mathis Olimb 1–2 och Frölunda började sin upphämtning. 9.00 Gjorde Joel Lundqvist 4–2. Där emellan gjorde Mika Pyörälä och Patrick von Gunten varsitt mål.

Modospelarna såg helt paralyserade ut på isen och Modo valde att byta målvakt efter det fjärde målet. Ut gick Anton Forsberg och in kom Mikael Tellqvist.

Inledningsperioden går inte till hockeyhistorien som någon av de mer underhållande. Modo var dock det laget som var något vassare, hade ett bättre passningsspel och skapade något vassare målchanser.

Det var också Modo som tog ledningen i matchen genom Janos Hari och Fredrick Meyer.

Även Frölunda tvingades byta målvakt. Frederik Andersen blev påkörd i mitten av första perioden och fick en lättare skada. Av säkerhetsskäl valde Frölunda att låta Magnus Hellberg att ta över målet efter första pausen.

I sista perioden jobbade Modo hårt för att komma ikapp, men Frölunda ökade ledningen till 5–3 genom Mathis Olimb mitt i perioden.

I spel fem mot tre kunde dock Modo reducera till 3–5 genom Rob Schremp, men närmare än så kom man inte.

Sista målet gjorde Mikael Johansson i tomt mål med fyra sekunder kvar.