Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här startar Frölundas hockeyskola

Några timmar innan de vuxna Frölundaspelarna gick loss i SHL-premiären äntrade nästa generations ishockeyproffs isen. När Frölundas hockeyskola drog i gång på lördagen samlades för första gången båda tjejer och killar med indianer på bröstet.

Under tre timmar ramlade, gled och åkte ett 70-tal barn för första gången den här säsongen på Wallenstamhallens is. Frölundas hockeyskola drog i gång och lockade mängder av familjer och ishockeysuktande barn. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En av de som var där för att skriva in sig var Leon Natna, tillsammans med syster Liv och föräldrarna Helen och Tomas. 

– Det roligaste är att åka och ta pucken. Jag tycker det är roligt. Jag har bara åkt skridskor på min förra hockeyträning, säger Leon. 

Är du duktig?

– Ja. Jag är bra på att göra mål. 

Tjejskola igång

Årets upplaga är första gången Leon och hans manliga kollegor kan få sällskap av tjejer. Frölunda har goda förhoppningar om att samla en tjejgrupp i hockeyskolan. Hockeyskolan har funnits länge – men att också tjejer kan få lära sig sportens grunder i Frölundas regi är nytt för i år. 

– Än så länge ser intresset bra ut där. Vi ska få ihop en tjejgrupp, säger Linus Börjesson, instruktör på ungdomssidan

Hockeyskolan är ett samarbete mellan Svenska Hockeyförbundet och Frölunda. Förbundet hjälper föreningarna med rekrytering av barn genom att skicka ut ett brev till samtliga barn födda 2010, 2011 eller 2012 med en inbjudan till föreningens verksamhet. Brevet går ut till alla och finns på flera språk. Projektet har pågått i tre år och intresset har ökat som en följd av det, menar Lukas Börjesson.

– Det är klart att det är jättepositivt. Det underlättar väldigt mycket för små föreningar. Det är viktigt för oss att övriga klubbar får samma möjlighet som oss att rekrytera, så att hockeyintresset ökar i hela Göteborg, säger han. 

"Jätteviktig del"

Hur viktig är den här delen av er verksamhet?

– Superviktig. Det är här vi får in fler och får föräldrar att bli intresserade. Det är en jätteviktig del. Mycket fokus ligger på att skapa livslångt intresse. 

Vad ligger fokus på för hockeyskolan?

– Att ha roligt. Lek, lek, lek. De ska inte stå still och åka runt hela tiden. Det är hinderbanor, lekar och spel. Det är bara kul som gäller. 

Hur har intresset utvecklats genom åren?

– Svensk hockey generellt är i en uppgångsfas i de yngsta kullarna. Man har jobbat hårt med rekrytering. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.