Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Här stöttar Frölunda-fansen Näkyvä efter cancerbeskedet

Kristian Näkyvä, 29, har drabbats av testikelcancer. När Örebro kom till Scandinavium stöttades han av hemmafansen som höll upp en banderoll.
"Kämpa Kristian, Fuck Cancer!". stod det på banderollen.

Örebro studsade tillbaka efter ett par förluster och vann senast mot Oskarshamn på hemmais med 4–2. En match som skulle bli Kristian Näkyväs sista för säsongen. För efter den backen släppte Örebro nyheten om att backen hade drabbats av testikelcancer.

Ett besked han själv lämnade till lagkamrater under förra veckan.

”Våra tankar och vårt fulla stöd går till Kristian och hans familj. Kristian, hans familj och hela Örebro Hockey önskar att Kristian får lugn och ro och ber om förståelse och respekt i detta”, skrev Örebro i ett uttalande.

Den offensivt skicklige backen har gjort 20 poäng den här säsongen och varit en väldigt viktig kugge för Örebro.

– Vi lider med honom och hans närmaste, det är inget roligt besked att få och det tar mycket på en. Vi har bestämt att vi ska spela för honom resten av säsongen och göra vad som krävs på isen, sa lagkamraten Mathias Bromé till Aftonbladet nyligen.

När Örebro kom till Göteborg och Scandinavium under torsdagskvällen var inte Kristian Näkyvä med då han gjort sin sista match den här säsongen.

Det stoppade dock inte hemmafansen från att stötta honom med en banderoll.

"Kämpa Kristian, Fuck Cancer", stod det på banderollen.

Örebro-tränaren Niklas Eriksson säger till C more inför matchen mot Frölunda:

– Det var känslomässigt när vi fick reda på det men det är en vecka sedan så jag tycker vi har bearbetat det bra. Känslan vi har är att vi för Kristians skull vill avsluta den här säsongen på ett jäkla bra sätt och komma samman om en grupp ännu mer än vi gjort. Kristian är en spelare som står för många saker och är en krigare på isen och en jäkla bra människa, så vi vill spela för Kristian idag.

Örebro skriver också på sina sociala medier att lagets spelare kommer spela med Näkyväs nummer, 51, på hjälmarna under resten av säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.