Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Här slås Frölundastjärnan blodig - av lagkamraten

Johan Sundström fick lämna isen efter en smäll mot huvudet – efter en tackling av lagkamraten Oscar Engsund. …– Det blev lite av en dominoeffekt, säger Sundström.

Frölundas bäste poängplockare, Johan Sundström, fick lämna isen blodig i toppmötet med Malmö i Scandinavium. I en tilltrasslad situation i egen zon vid sargen blev Sundström liggandes utan hjälm. Forwarden gled senare ut i båset och fick läkarvård av rehabansvarige Stina Hedin och Frölundas läkare Michael Svensson.
Kort därefter leddes Sundström ner i omklädningsrummet för att sys. 24-åringen blödde rejält efter smällen som orsakades av lagkamraten Oscar Engsund. Den tuffe backen tacklade en motståndare över Sundström som fick rejält ont.
– Jag har ju inte sett det, men jag har fattat att det blev lite av en dominoeffekt. Det kom en på mig och sen åker hjälmen av och jag fick in och sy tre stygn, säger Sundström.

Forwarden visar upp sina stygn i omklädningsrummet efter matchen. Tre stygn som knappt går att se då de ligger precis vid hårfästet.
– Det sitter bra där och kommer växa fint. Det är lite dolt och det är bra gjort av den medicinska staben, säger Sundström.

Du såg lite groggy ut?
– Jag kände att jag behövde sy direkt, det känner man vid sådana här smällar. Jag blödde och ville bara få tryck på så fort som möjligt och ta mig till båset. Sen är det så mycket adrenalin i det läget. Jag la mig ner och sen var det bara ut och köra. 

Hur mår du nu?
– Jag mår bra. Pannbenet är ganska hårt ändå. Jag har ju fått en del smällar och sytt där tidigare så jag får väl lägga till de här tre stygnen, säger han med ett leende.

Sundström fick följa avgörandet från bänken även om han var tillbaka i spel i den tredje perioden. Från sidan fick han se Mats Rosseli Olsen avgöra i straffläggningen.
– Det här känns lite som en halv seger ändå. Det är lite snöpligt att tappa så sent men det är starkt av oss att ta oss tillbaka och vinna det här, säger Johan Sundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.