Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Här hyllas mesta spelarna i Frölunda: "Har format klubben"

Niklas Andersson, Tomi Kallio, Ronnie Sundin och Christian Bäckman ligger alla i lä. Visst, det finns SM-medaljer och hundratals matcher hos den kvartetten. Men det är Joel Lundqvist som har gjort flest matcher för Frölunda – och var sist ut på isen under klubbens hyllning.
– Det där får bli något man tar in i gungstolen i framtiden, säger han.

Vad har Joel Lundqvist, Ronnie Sundin, Magnus Kahnberg, Niklas Andersson, Stefan Larsson, Jonas Johnson, Christian Bäckman, Peter Ström, Jonas Esbjörs, Nicklas Lasu, Patrik Carnbäck, Tomi Kallio, Mats Rosseli Olsen, Pär Edlund, Håkan Algotsson och Mikael Sandberg gemensamt?

Jo, det är spelarna som har spelat 500 eller fler matcher för Frölunda. Vem toppar listan? Jo, det är givetvis Joel Lundqvist som under förra säsongen petade ner Ronnie Sundin från toppen.

– Det är en härlig radda spelare som ar med där och det var kul att se alla igen. Jag har ju faktiskt spelat med alla som var med därute. Det är jättekul att se alla och det är fint från klubbens sida som visar att de har betytt mycket och betyder mycket för den här klubben. Det är kul att vara en del av den skaran, säger Lundqvist.

Det betyder ju att du betyder en hel del för en här klubben?

– Det får man väl acceptera … det är klart att jag har varit en del av den här klubben länge. Om man zoomar ut och tar in det så är det klart att det är stort. Men annars är det inget man tänker på. Det får bli i gungstolen sen.

Inför mötet med Rögle under lördagen hyllades de gamla hjältarna nere på isen. För tre av spelarna blev det lite extra speciellt då Joel Lundqvist, Mats Rosseli Olsen och Nicklas Lasu fortfarande spelar för klubben medan övriga spelare sedan flera år tillbaka lagt sina skridskor på hyllan.

– Det är stort att vara med i det sammanhanget, kollar man på vilka spelare som är med ... ja, då ser man vilken ära det är, säger Magnus Kahnberg.

LÄS MER: Kallio tillbaka: "Jag kommer aldrig att tröttna"

"Helt unikt"

Det började med en dryg timmes autografskrivning för spelarna innan det var dags för själva hyllningen nere på isen.

Då fick profilerna kliva ut på isen – en efter en med start med Håkan Algotsson och sist ut var ingen mindre än Joel Lundqvist som även fick det största jublet i arenan.

– Det är imponerande och helt unikt att göra 500 matcher i en förening. Vi jagar nya segrar och nya titlar och nya utmaningar men vi får aldrig glömma vår historia. Var vi kommer ifrån och vad som har format oss, säger klubbdirektören Christian Lechtaler.

Magnus Kahnberg var stolt över att få bli hyllad av klubben han tillbringat så mycket tid hos.

– Det har varit extremt kul att träffas idag och spendera tid tillsammans igen. Att bara få stå här på isen. Samma is där vi tillbringat så många timmar tillsammans på. Tusen tack Frölunda för den här möjligheten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.