Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Här hyllas Lundqvist för historiska bedriften med stående ovationer

Inför nedsläpp mot Brynäs var det dags. Då hyllades Joel Lundqvist, 37, för att han har passerat 1 000 spelade matcher i Frölunda-tröjan – och lagkaptenen hyllades med stående ovationer i Scandinavium.
– Jag är både glad och stolt över dig, säger Henrik Lundqvist.
– Som det känns nu kan jag få för tusen till, säger Joel Lundqvist.

Det var först för ett drygt halvår sedan som Joel Lundqvist började inse att han verkligen närmade sig den där milstolpen över att göra 1 000 matcher för en och samma klubb. När Frölunda vände underläge till seger och avancemang mot Luleå i den andra semifinalen av Champions Hockey League passerade han gränsen.

LÄS MER: Frölunda hyllar Lundqvist – som hyllar familjen

Då passade han på att göra både mål och assist.

– Det var ett drömscenario, det var det verkligen, sa han då.

Hyllningarna till lagkaptenen har varit många och stora efter det.

– Han samlar inte bara på matcher, han samlar på bra matcher. Han spelar sin bästa hockey sedan jag kom hit till Frölunda, sa Roger Rönnberg nyligen.

– Han är unik, det räcker så, sa Ryan Lasch.

– Att göra 1 000 matcher i en och samma klubb. Det är helt galet, sa Rhett Rakhshani.

Inför nedsläpp mot Brynäs under torsdagskvällen var det dags för Joel Lundqvist att få sina hyllningar av Frölunda för sin bedrift – då med delar av sin familj på plats. Dock inte brorsan Henrik, eller hans egna föräldrar som oturligt nog var och hälsade på systern som bor i Kalifornien.

Nere på isen började ceremonin med att Joels son, Viktor, var matchens knatte och fick glida runt på isen och stora idolen för Viktor?

Jo, givetvis pappa Joel.

Lagkaptenen fick ta emot fansens jubel och stående ovationer nere på isen tillsammans med frun Amanda och parets tre barn.

Därefter var det dags för videotitt.

– Vi tittade på vår första Frölunda-match för 30 år sedan. Då väcktes något speciellt. Nu har du gjort över 1 000 matcher för klubben som betytt så otroligt mycket för både dig och mig. Jag är otroligt glad och stolt för din skull. Det är en fantastisk bedrift du har gjort, säger Henke Lundqvist.

Efter den hälsningen från tvillingbrorsan var det dags för nästa video.

– Jag vill tacka dig för att du fått mig och laget bättre genom din inställning. Du är en fantastisk förebild. Jag är sjukt imponerad över att jag fortfarande kan se dig spela, säger Niklas Andersson.

Efter ett antal mål genom åren på jumbotronen var det dags för nästa hälsning.

– Wow! Det mest imponerande för mig är sättet du spelat 1 000 matcher. Du är alltid hundra procent och du sätter alltid laget före jaget. Du är redo att betala priset för att vinna, säger Tomi Kallio.

Efter den finländske poängmaskinen var det dags för pappa Peter, systern Gabriella och mamma Eva att hälsa från Kalifornien.

"Börjar bli väldigt gammal"

Det blev även blommor från SHL till Joel Lundqvist för milstolpen. Samtidigt som Brynäs även var med på isen och hyllade lagkaptenen och lämnade över en present till Joel Lundqvist. En present som delades ut av förre lagkamraten i Frölunda, Jonathan Sigalet.

Sen fick Joel Lundqvist ta emot en tröja med 1 000 på ryggen samt en klubba i silver som delades ut av förre lagkamraterna, Jari Tolsa och Magnus Kahnberg samt klubbens ordförande, Mats Grauers.

– Joel, tack för att du tillhör Frölunda. Tack till familjen för att ni lånar ut Joel. Det uppskattar vi varje dag. Du är ett föredöme för så oändligt många människor. Men framförallt är du en fantastisk människa, säger Mats Grauers.

Lagkamraterna i Frölunda ville också vara med på hyllningen.

– Jag vill bara från lagets sida tacka för att du är killen vi kan lita på både på och utanför isen. Genom alla år lärt oss vad som krävts för att vinna. Framförallt för att du visar vägen när det gäller att vara som bäst när det gäller. Tusen matcher är ett tecken, ett tecken på att du börjar bli väldigt gammal ... vi i laget och alla runt laget har köpt en present som kommer hjälpa dig att ta dig framåt oavsett hur gammal du blir, säger assisterande lagkaptenen Nicklas Lasu.

"Jag är oerhört stolt"

Presenten?

Jo, en elmotorcykel.

Sen var det givetvis tur för Joel Lundqvist att själv greppa mikrofonen.

– Wow! Stort tack för alla fina ord ... det är sjukt att vi är tvillingar men vi har tänkt på exakt samma kurva. Satt uppe i en av logerna för 32 år sedan. Såg min första match och det skapade drömmar om att få spela för den här klubben i den här arenan, säger han och fortsätter:

– Nu har jag spelat över 1 000 matcher för mitt kära Frölunda. Verkligheten har blivit så mycket bättre än drömmarna. Jag är oerhört stolt, glad och tacksam för allt stöd från alla ni fantastiska fans. Som det känns här och nu kan jag gå för tusen till.

– Faktum är att jag träffade min fru lite innan min första A-lagsmatch här för 20 år sedan. Det har blivit många vinster men även en hel del förluster och några förstörda lördagskvällar. Jag är inte så rolig efter en förlust ... tack för att du och ni som familj har haft en sådan förståelse för detta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.