Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Här hyllas Frölundas historiska spelare

För 60 år sedan gjorde Frölunda sin första match i landets högsta serie mot Djurgården.
Då blev det förlust med 0–7 men de historiska spelarna hyllades inför nedsläpp mot just Djurgården i Scandinavium.

Dagens Frölunda Indians blev just Indians för 35 år sedan, men ursprungsklubben bildades för 75 år sedan. Första matchen i landets högsta serie blev det för 60 år sedan mot Djurgården.

En match som Kjell Jönsson och de andra som var med på den tiden nog helst vill glömma ... då slutade det med en brakförlust med hela 0–7.

– Nu är man så gammal att man bättre kommer ihåg barnbarnen och vad de gör än några tröjor, säger Kjell Jönsson från Orsa.

LÄS MER: Frölunda byter färger – hyllar historiska spelarna

Hyllning i Scandinavium

När Djurgården kom tillbaka till Göteborg sisådär 60 år senare passade Frölunda på att hylla sina gamla hjältar. För nere på isen innan nedsläpp hyllades spelarna som var med i den där premiärmatchen mot Djurgården.

Dagen till ära hade Frölundas spelare fått en helt ny matchdräkt. Borta var de röda och gröna dresserna utan nu var det blått och gult som gällde.

LÄS MER: Kjell fick ett öre per åskådare i Frölunda

Från den där historiska matchen är det nu fem kvar som är i livet, i Scandinavium var både Kjell Jönsson och Stig Hylland på plats och tog emot publikens jubel.

"En oerhörd respekt"

Väl nere på isen fick de två spelarna tillbaka sina tröjor av Joel Lundqvist och varsin blombukett av klubben som de representerade under så många år.

– Vi är alla vana vid att se framåt. Vi vill utvecklas, prestera, vi vill göra varandra bättre. Det är bättre att se framåt än bakåt. Vi ska också värna vår historia. Fantastiskt att vår klubb fyller 75 år och 35 år sedan vi blev en egen förening. Det ska vi naturligtvis tänka tillbaka på, säger klubbens ordförande Mats Grauers och fortsätter:

– Man får en oerhörd respekt för hur många människor som lagt ner sina liv för att den här föreningen ska bli framgångsrik.

Tränare Roger Rönnberg var tagen efter hyllningen.

– Det är häftigt att jobba i en förening, man känner ett stort ansvar att föra föreningen in i framtiden, säger han till C More.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.