Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Här förvandlas Frölundastjärnorna till skyltdockor

Frölunda jagar segern i Movember-kampen för tredje året i rad. Men viktigare är att väcka uppmärksamheten kring prostatacancern.… – Det är en viktig grej att belysa, säger Joel Lundqvist.

Harlem Shake, Ice Bucket Challenge är redan förbi. Nu är det Manequin Challenge som gäller. Där gäller det att agera skyltdocka – att helt enkelt vara blickstilla medan någon filmar. Något som Joel Lundqvist, Nicklas Lasu, Henrik Tömmernes, Jonathan Sigalet och Sebastian Stålberg fick känna på under onsdagen.
– Man är väl mer van vid att folk tittar när man lirar. Nu blir man ju uttittad på ett annat sätt. Jag hoppas att fotografen är snabb, säger Lundqvist.

Stjärnorna blev skyltdockor i varuhuset NK:s skyltfönster under onsdagen – efter att de fått mustascherna fixade och sedan dressade i exklusiva outfits. Klara först var Lundqvist, Lasu och Sigalet som fick vänta och vänta på Tömmernes och Stålberg.
– Det är väl för att Stålberg hade problem med sin frisyr i dag, säger Lasu.

Stålberg själv slog dock ifrån sig.
– Joel, Lasu och Sigalet går ju före i hierarkin. Jag och Tömmernes fick ju ta det som blev över.

Två säsonger i rad har Frölunda varit bäst av SHL-lagen på att samla in pengar. Förra året såldes en tavla på Joel och Henrik Lundqvist för 100 000 kronor – totalt drog laget in 450 000.
– Vi jagar alla titlar vi kan få. Det är ett bra arbete vi har gjort inom klubben genom åren, det vill vi fortsätta med, säger Lundqvist och fortsätter.
– Det är en viktig grej att belysa. Vi är ett grabbgäng som lirar hockey och vi kan belysa en manlig sjukdom som är vanligt förekommande. Det är viktigt att få fler att få koll på vad det innebär, hur man upptäcker det och kanske får någon att läsa på lite extra.

Kanadensaren Jonathan Sigalet är inne på sitt tionde år med Movember. Något som började redan när han tillhörde NHL-klubben Boston Bruins.
– Då var mustaschen inte så tjock ... nu har den blivit lite bättre med åldern, säger han och vrider lite på sig.
– Det här är inte min trygghetszon. Jag är i fullt "pappa-läge" och det här måste vara de tajtaste byxorna jag har haft på mig någonsin, säger han och skrattar.

Hur viktigt är det att ni gör det här?
– Män brukar ju ofta vara lite blyga när det gäller att ta hand om sig själva. Jag hoppas detta kan hjälpa till där. Sen tror ju många, särskilt idrottare att de är odödliga. Det här kan ju drabba vem som helst. Det gäller att ta hand om sig själv.

Mest bekväm med stajling och i skyltfönstret såg Sebastian Stålberg ut att vara – trots att han fick minst tid på sig.
– Det var en annorlunda upplevelse, det är inte varje dag man gör det här. Men det var inte så farligt faktiskt, det gäller bara att hålla sig för skratt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.