Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/27

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Här är världens bästa hockeybröder

Henrik och Joel Lundqvist är inte de enda syskonen som har lyckats ta sig hela vägen till NHL. I bildspelet ovan har vi samlat världens bästa hockeybrorsor.

NHL är den stora drömmen för alla unga ishockeyspelare, men ytterst få lyckas ta en plats i världens bästa liga. Trots det händer det då och då att två – eller flera – bröder tar sig hela vägen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det finns flera häpnadsväckande berättelser på temat "bröder i NHL", som den om The Sutters. Under ett par säsonger i mitten av 1980-talet spelade sex bröder från den familjen NHL-ishockey.

Montrealstjärnorna Maurice och Henri Richard har en svårslagen meritlista. Tillsammans vann de 19 Stanley Cup-titlar, "Rocket" och "Pocket Rocket" fick även mängder av individuella utmärkelser, och öste in mer än 2000 poäng.

Att några aktiva – eller framtida – NHL-bröder ska slå deras rekord och bli NHL-mästare fler än 19 gånger är omöjligt. Dagens lönetak sätter helt enkelt stopp för dynastier, likt den Montreal hade på "The Richards" tid.

Läs också: Här är superstjärnornas okända bröder

Läs också: Från fjuniga rookies till ärrade veteraner

Sverige har levererat flera brödrapar till NHL. Henrik och Joel Lundqvist, tvillingarna Daniel och Henrik Sedin är två exempel. Och i bildspelet högst upp i artikeln finns det fler, hur många har du koll på?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.