Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/27

Här är världens bästa hockeybröder

Henrik och Joel Lundqvist är inte de enda syskonen som har lyckats ta sig hela vägen till NHL. I bildspelet ovan har vi samlat världens bästa hockeybrorsor.

NHL är den stora drömmen för alla unga ishockeyspelare, men ytterst få lyckas ta en plats i världens bästa liga. Trots det händer det då och då att två – eller flera – bröder tar sig hela vägen.

Det finns flera häpnadsväckande berättelser på temat "bröder i NHL", som den om The Sutters. Under ett par säsonger i mitten av 1980-talet spelade sex bröder från den familjen NHL-ishockey.

Montrealstjärnorna Maurice och Henri Richard har en svårslagen meritlista. Tillsammans vann de 19 Stanley Cup-titlar, "Rocket" och "Pocket Rocket" fick även mängder av individuella utmärkelser, och öste in mer än 2000 poäng.

Att några aktiva – eller framtida – NHL-bröder ska slå deras rekord och bli NHL-mästare fler än 19 gånger är omöjligt. Dagens lönetak sätter helt enkelt stopp för dynastier, likt den Montreal hade på "The Richards" tid.

Läs också: Här är superstjärnornas okända bröder

Läs också: Från fjuniga rookies till ärrade veteraner

Sverige har levererat flera brödrapar till NHL. Henrik och Joel Lundqvist, tvillingarna Daniel och Henrik Sedin är två exempel. Och i bildspelet högst upp i artikeln finns det fler, hur många har du koll på?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.