Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/26

Här är hela Sveriges trupp

Sveriges trupp till JVM i som spelas i Montreal och Toronto, Kanada, med start den 26 december är uttagen.

– Vi känner att vi plockat ut de 26 som är hetast för stunden och som vi känner kommer göra ett riktigt bra JVM för Sverige, säger förbundskaptenen Tomas Montén.

Totalt finns fyra spelare med från Frölunda plus John Dahlström som fanns med i fjolårets guldlag.

Bland de åtta backarna, som ska bli sju efter det inledande lägret där totalt 26 spelare ska bli 23 innan turneringen drar igång återfinns Jacob Larsson, Kristoffer Gunnarsson och Rasmus Dahlin.

Om den sistnämnda säger förbundskaptenen så här:

– Jag tror ni alla har följt honom under säsongen. En väldigt talangfull spelare som kan bidra i spelet både med och utan puck. Fantastisk tajming i sin skridskoåkning.

Carl Grundström finns som väntat med bland truppens forwards och Montén förväntar sig mycket av 19-åringen som haft en fin måform i sitt nya lag.

–  Spelade JVM ifjol. Gjorde en fantastiskt bra turnering i November, är en väldigt drivande och viktig spelare på och vid sidan av isen.  Han kommer vara betydelsefull för oss, säger han.

Den stora överraskningen, förutom att Rasmus Dahlin får plats, är att Timothy Liljegren inte finns med i förbundskapten Tomas Monténs trupp. Liljegren, till vardags i Rögle, räknas som en av svensk ishockeys allra största talanger.

I Sveriges grupp i turneringen ingår Finland, Tjeckien, Danmark och Schweiz. Sverige inleder turneringen med ett skandinaviskt rivalmöte med Danmark den 26 december.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.