Häcken-seger efter dramatiskt slut

Ett nervkittlande slut. Målen från Paulinho och Alexander Jeremejeff räckte dock för att Häcken skulle besegra Helsingborg med 2–1.

|

Från ett Skåne-lag till ett annat. Från Malmö FF till Helsingborgs IF. Det var vad som väntade Häcken i hemmapremiären på Bravida Arena under lördagen.

Matchinledningen var avvaktande, avvaktande och avvaktande. Under de första 25 minuterna hände i princip ingenting.

Alexander Faltsetas hade ett skott utanför efter en inskickad kantfrispark. Alexander Jeremejeff ett avslut som täcktes innan det nådde mål.

Farligare var det inte.

I matchminut 30 small det dock.

Ahmed Yasin drog till från distans och tvingade Kalle Joelsson till en fin benbarad. Kort därefter tvingades Erik Friberg linka av skadad. Det såg ut att vara vänster vad som krånglade. Gustav Berggren ersatte.

Det började hända grejer i matchen. Och mer skulle komma.

I den 38:e minuten fällde Anders Randrup en framstörtande Alexander Jeremejeff – straff Häcken.

Paulinho tog hand om den och var sådär säker som han brukar vara. Bollen satt högt till höger.

1–0. Skyttekungen Paulinhos första mål i allsvenskan 2019.

– Jag tycker det är bra, vi har mycket boll och kontroller matchen. Vi kan slå dem lite mer bakom för att hota, sa Alexander Jeremejeff i C Mores halvtidsintervju.

Helsingborg nära kvittering

Den andra halvleken hann knappt börja innan Häcken utökade ledningen till 2–0. Ahmed Yasin träffade stolpen från distans, Alexander Jeremejeff höll sig framme och stötte in returen.

Bravida Arena jublade.

Häcken tappade lite initiativ efter målet, men behöll ändå ledningen ända till matchminut 86. Ett inlägg från vänster nickades då in av Mamudu Moro. 2–1, Helsingborg hade reducerat.

Det blev nerv i matchen. Det blev drama.

Helsingborg tryckte på. Rasmus Lindgren rensade nära mållinjen.

Häcken höll dock undan, vann med 2–1 och står därmed på fyra poäng efter två spelade matcher.