Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustafsson redo: Har kämpat stenhårt

I Lasse Johanssons frånvaro blir det Johan Gustafsson som vaktar målet i den fjärde semifinalen. – Jag är redo om jag får spela, säger han efter fredagens värmning.


I kväll är det dags igen för Frölunda och Luleå att drabba samman. Frölunda leder semifinalsserien med 2-1 i matcher efter segern i Scandinavium i onsdags. Nu är det Luleå som har hemmais och Frölunda kommer för första gången i årets slutspel INTE starta med Lasse Johansson. Istället blir det Johan Gustafsson som vaktar kassen.
– Det får du ta med Roger hur vi spelar ... men jag har tränat på bra och kämpat för att vara beredd om chansen skulle dyka upp. Jag är redo om jag får spela, säger Gustafsson.

Hur var det att kastas in senast i tredje perioden?
– Det är aldrig kul att se en lagkamrat skadas på det sättet. Sen är det mitt jobb att vara beredd om något händer och det är bara att slänga sig in. Innan man kommer igång och får lite svettning så är det lite nervöst, sen är det bara att köra.

Hur länge Lasse Johansson blir borta är fortfarande oklart.
– Jag har ingen kommentar. Det är så i slutspel, lite locket på, sa Lasse Johansson efter sin undersökning.

Roger Rönnberg är dock inte orolig över sitt lite tvingade målvaktsbyte.
– Johan tycker att jag är en idiot varje gång som han inte får stå, så han älskar det här. Han gillar rampljuset, sa Rönnberg efter matchen senast.

För Johan Gustafsson är det en efterlängtad chans. Han och Lasse Johansson delade på målvaktsuppgiften under grundserien men när slutspelet började var Lasse Johansson ohotad etta.
– Det funkar likadant för alla målvakter, alla vill spela, det är så det funkar. Men jag har kämpat stenhårt varje gång för att få chansen och det är klart man blir lite besviken när man inte får spela. Då gäller det att hålla humöret uppe och kriga på och det känns det som att jag har gjort, säger Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.