Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gustafsson om sekunddramat: "Känslan är att tutan gick efter"

Johan Gustafsson har varit en stabil sista utpost för Frölunda hittills under slutspelet. Men i semifinalen mot Brynäs var han svajig och byttes ut efter den andra perioden. – Vi vill ha en förändring, säger Roger Rönnberg.

Brynäs visade upp en imponerande effektivitet under den första semifinalen mot Frölunda. På två perioder hade gästrikarna skrapat ihop 16 skott på mål – men hade trots det med sig 4–0 till den tredje perioden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Detta sedan Johan Gustafsson vid ett par, tre tillfällen såg ut att kunna klara skotten bättre än vad han gjorde.

Som vid 2–0 när Gustafsson försökte rädda pucken med hjälmen men inte nådde den.

– Herregud, vilken studs pucken får där. Han ska lägga den lågt sen tar den på något och när jag ser den gå över mig känns det som den ska gå över. Sen dyker den precis och går in i krysset, säger målvakten själv.

Som vid 4–0 när han släppte en retur rakt ut som Jacob Blomqvist rakade in.

Roger Rönnberg valde att byta ut Johan Gustafsson och släppa in Dan Bakala till den tredje perioden.

– Bakala kommer in nu. Vi vill ha en förändring. JG får vila lite till nästa match, säger Frölundas tränare till Cmore i pausen.

– Det är som det. Det står 4–0 till dem och vi ville ha in lite mer energi, säger Johan Gustafsson, som trots förlusten menade att det gick att ta med sig en hel del för Frölunda.

– Vi får gå vidare helt enkelt och ta med energin vi spelar med i sista perioden. Och styrkan vi visar genom att vara en sekund från att vända 4­–0 till 4–4.

Hur ser du på det sista målet?

– Det är på sekunden. Det är svårt för mig att säga, men det får sekretariatet ha koll på. Känslan är att tutan gick efter, helt klart. Det skiljde väl en hundradel. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.