Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Gustafsson klar för Rögle – återvänder till Sverige

Johan Gustafsson, 27, vann två SM-guld och tre titlar i Champions Hockey League med Frölunda. Efter ett år i Tyskland är han nu klar för en återkomst till svensk hockey – dock inte till Frölunda.

Han tog två SM-guld och tre titlar i Champions Hockey League med Frölunda under sina fyra år år i klubben. Efter det senaste SM-guldet valde han dock att lämna klubben för spel i den tyska ligan hos Adler Mannheim.

Nu är dock Johan Gustafsson tillbaka i svensk hockey igen.

LÄS MER: Rönnbergs kritik mot Stråhle efter att han lämnat i förtid

Dock inte i Frölunda som redan hade Johan Mattsson och Niklas Rubin under kontrakt på målvaktsposten. Istället är det Rögle BK som gäller för 27-åringen.

– Det känns fantastiskt kul att vara klar för Rögle, vi (familjen) ser fram emot att komma ner och göra oss hemmastadda i Ängelholm. Efter att ha sett uppsvinget som klubben gjort de senaste åren så var det ett väldigt enkelt val för mig, det känns inspirerande, säger Johan Gustafsson till klubbens hemsida.

LÄS MER: Frölundas 22 bästa spelare under 2010-talet

Rögle blir hans fjärde klubb i SHL och i Rögle blir det kamp med Christoffer Rifalk om målvaktsposten den här säsongen.

– Catena Arena är den roligaste hallen att spela i, det är inget jag säger för att jag skrivit på för Rögle. Alla man pratar med säger samma sak. Det är kompakt och bra tryck där fansen skapar en otrolig stämning, säger Gustafsson.

LÄS MER: Tömmernes om livet i Schweiz och tankarna på att återvända till Frölunda

Klubbens sportchef, Chris Abbott, är givetvis glad över sitt nyförvärv.

– Johan är en väldigt rutinerad målvakt som vet vad som krävs för att vinna. Han har en bra inställning och vill utvecklas för att ta sitt spel till en ännu högre nivå hos oss, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.