Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gustafsson hjälte för Frölunda – hyllas av lagkamraterna

Johan Gustafsson var en vägg mot HV71 men fick kapitulera tillslut. Efter matchen hyllades han av lagkamraterna.… – Det är avgörande för oss en sådan här match, säger Joel Lundqvist.

Den 24-årige Johan Gustafsson fick spela andrafiolen bakom Lasse Johansson under förra årets grundserie. Då var han säkerhetsrisken och Lasse Johansson blev utsedd till bäste målvakten i hela SHL. Men när Lasse Johansson skadade sig i slutspelet förra säsongen klev Johan Gustafsson in.
Nu är det han som är förstemålvakten i Frölunda och som har levererat under säsongen. Mot HV71 räddade han 41 skott och fick en räddningsprocent på 97,62.
– Det är alltid kul att spela hemma en lördag när det är fullsatt och man vinner. Det är fantastiskt skönt, säger han.

Blev lite svettigt där?
– Ja! Jag är riktigt svettig. Det är varmt därinne när det är fullt här.

Har du koll själv på hur många räddningar de blev?
– De har ju börjat trycka upp det på tavlan så man kan följa under matchen. De lade mycket puckar på mål men jag tycker ändå att vi lyckas hålla dem på utsidan. De allra flesta skotten hinner jag se och grabbarna städar undan fantastiskt bra. En stor eloge till dem.

Gustafsson förlängde nyligen sitt kontrakt med Frölunda – målvakten blir kvar över säsongen 2018/19.
– Fantasiskt skönt att ha det klart. Jag visste exakt vad jag ville och Frölunda ville samma sak. Det gick snabbt, säger han medan han pustar ut i omklädningsrummet.

Efter matchen stod lagkamraterna nästan i kö för att hylla Johan Gustafsson. Eller "JG" som han kallas i Frölunda. Först ut var assisterande tränaren, Johan Lundskog.
– Vi har en stor trygghet med Johan i kassen, säger han.
– JG har varit grym för oss. Han vinner matcher för oss, säger Patrik Carlsson.
– Det är avgörande en sådan här match. De skapar många heta lägen och han betyder enormt mycket för oss. Han gör en riktigt bra match i kassen och det är klart att det spelar in, säger Joel Lundqvist.

Målet som Johan Gustafsson släppte in "skyller" han på Jonathan Sigalets huvud.
 – Äh, den går förbi två spelare och sedan tar den i Sigalets huvud och ner. Det är inte mycket att snacka om. Lägger man mycket puckar på mål blir det mål till slut. Men skönt att vi hade två mål att gå på. 

Fyra raka segrar, har ni fått en formtopp nu? 
– Det stämmer säkert, men vi tar det dag för dag och försöker vara i nuet, säger Johan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.