Nolla. Johan Gustafsson räddade 29 skott den här kvällen för Frölunda.
Nolla. Johan Gustafsson räddade 29 skott den här kvällen för Frölunda. Bild: Thomas Johansson/TT

Gustafsson en nolla för Frölunda – igen

Efter tre matcher på bänken är Johan Gustafsson tillbaka i Frölundas mål. Som en nolla – och samtidigt en vinnare.
– Det känns skönt att få vara med och bidra, säger målvakten efter 29 räddade skott.

ANNONS
|

Brynäs hade en riktigt bra andraperiod i Scandinavium – och skapade en handfull jättelägen att göra mål på Johan Gustafsson.

– Det var lite för mycket, de fick för stora chanser med tanke på att de hade så lite zontid. Vi tog ett snack om det i pausen och rättade till det, konstaterar Frölundas keeper.

Själv släppte han ingen puck på hela kvällen – och på övertid kom så avgörandet.

– Jag tycker att vi behåller tålamodet matchen igenom, kanske allra bäst i den tredje perioden. Vi kommer ner på djupet på ett annat sätt, de får inte sina spelvändningar. Det känns bra att vi klarar det!

ANNONS

Inne i omklädningsrummet har Gustafsson på sig en indianskrud när han tackar laget och går igenom insatsen med en stridsyxa (!) i handen.

– Vad jag sa till laget stannar här inne, ler Gustafsson när han packar ner den halvt trasiga huvudmunderingen efter matchen.

Gillar du konkurrensen – att den som är bäst för dagen står?

– Ja, jag tycker det är rättvist! Det är rättvist mot mig, mot Johan Mattsson, mot laget. Mot framför allt laget! Den som har bäst chans för dagen att ta tre poäng, den spelar. Det är sån konkurrens vi har i laget, säger Johan Gustafsson.

Och skönt att få hålla nollan igen?

– Det är klart att det känns skönt att få vara med och bidra. Det var länge sedan jag spelade hemma i Scandinavium, så det kändes skönt att ha publiken i ryggen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS