Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/14

Grinigt när Frölunda tog revansch mot Malmö

Grinigt och tufft, men till slut 2-1-seger för Frölunda borta mot Malmö.
Segerskytt: Evigt unge Joel Lundqvist.
– Han är fantastisk! Han gör kanske sin bästa match för säsongen, berömmer coach Roger Rönnberg.

Frölunda tog bussen ner till Skåne utan sex av sina ordinarie spelare – och fick stoppa in den ena junioren efter den andra för att fylla hålen. Och till en början såg det riktigt svårt ut i Malmö Arena.

031-gänget hade en hel del problem i första perioden – och fick inte fast ett tungt och starkt Malmö i anfallszon. I slutet av perioden trillade också det enda målet in.

Ett skott från Carl-Johan Lerby fastnade mellan Johan Gustafssons ben – och pucken ramlade ner mitt framför Lars Bryggman, som enkelt petade in ledningsmålet.

LÄS MER: Frölundas fem bästa spelare mot Malmö

– Vi måste se upp med deras kontringar – när de går med tre man, konstaterade Frölundas anfallare Tim Söderlund till C More i första pausen.

Grinigt på plan

Men i andra fick vi se en ordentlig scenförändring – och ett Frölunda som ändrade matchbilden totalt.

Först kämpade Simon Hjalmarsson fram pucken till backen Jonathan Sigalet, som smygit in framför målet – och hängde upp kvitteringen högt bakom Cristopher Nihlstorp.

Sedan fick Frölunda powerplay – och där sköt Joel Lundqvist sitt tredje mål för säsongen. Han frispelades framför mål av Max Friberg.

Situationen innan var riktigt ful.

Nye backen Jacob Moverare fick en crosschecking över munnen, blödde rejält. Men domarduon Daniel Winge och Mikael Holm hittade bara två plus två för hög klubba.

– En tvåhandare mot ansiktet så att han blöder – det tycker jag är våld mot huvudet! Det ska väl vara matchstraff i min bok, säger målskytten Joel Lundqvist irriterat till C More.

Och tillägger efter en repristitt:

– Den är solklar. Men man ser regelboken på olika sätt ...

"Tycker det är underbart"

I den sista perioden jagade Malmö en kvittering, men Frölunda spelade smart och uppoffrande – och lyckades hålla undan hela vägen – även när Malmö spelade sex mot fem i slutet ...

– Det här är vår jämnaste fajt den här säsongen, sett till över alla perioder. Ju längre matchen går, desto bättre blir det, säger Roger Rönnberg, coach i Frölunda.

Han är extra nöjd med offerviljan i sitt lag.

– Det är det jag tycker att årets lag står för. Killarna är verkligen beredda att göra mycket för varandra för att vinna en hockeymatch!

Det bådar gott – sex ordinarie borta och ni vinner så här?

– Jag tycker det är underbart. Hoppas att göteborgarna är stolta över den profil vi har på laget i år.

Och aningen skönt att bara höra Malmös måljingel en enda gång?

– Ja, det var jäkligt skönt!

Blåvitt-legendarens son debuterade

Frölunda fick också se en debutant i SHL: 18-årige Jonatan Lundin Andersson, som gjorde det bra i de få byten han fick av matchen (inne på kvitteringen).

– Jag är så fantastiskt stolt över honom! Att se hans oerhört hårda jobb och slit och hans utveckling, där han har tagit steg för steg. Att hårt jobb lönar sig. Han fullföljer och bara kör på – trots att det ibland gör förbannat ont i kroppen så gnäller han aldrig, säger pappa Bengt Andersson imponerat.

Vem, undrar ni?

Jo, det är gamle IFK-målvakten Bengt Anderssons son. Frågan är om Jonatan når upp till 401 matcher för Frölunda? Det är antalet matcher som pappa spelade för Blåvitt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.