Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Grauers stora lycka: "Allt är som det ska vara!"

Ännu en gång är Frölunda CHL-mästare, detta efter att man slagit Sparta Prag med 4-3 efter förlängning. En av alla lyckliga i Frölundaborg var klubbens ordförande. – Det jag gillar mest är att en stark insats leder till seger, säger Mats Grauers.

Frölunda fortsätter att skörda framgångar på flera fronter. Finalen mot Sparta Prag var klubbens tredje raka. Segern innebar att man försvarade sin titel, något som fick taket att lyfta i Frölundaborg.

En av alla som jublade när Nicklas Lasu sköt det avgörande målet var klubbens ordförande Mats Grauers.

– Det är så fantastiskt att vår organisation med alla som jobbar så hårt får denna belöningen tillsammans, det glädjer mig nästan mest, säger han och fortsätter:

– Det jag gillar mest är att en stark insats leder till seger, då är allt som det ska vara enligt mig.

De flesta minns nog fjolårssäsongen som blev ett rejält guldregn över indianerna som följde upp sin CHL-titel med ett SM-guld. Mats Grauers ser gärna att historien upprepar sig.

– Det önskar nog alla! Men arbetet med framtiden blir enklare när man fått detta som ett kvitto.

Han fortsätter:

– Vi hade ett otroligt bra lag förra året och försvarade  en titel, något som är bland det svåraste man kan göra. Jag hoppas detta blir en boost och att detta ska bära laget väldigt långt.

Hur viktigt är denna segern för CHL i Sverige?

– Jag tror isen är bruten i Göteborg, nu hoppas jag att det smittar i resten av Sverige. De fansen som var här och såg denna fantastiska match kommer älska CHL.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.