Anders Grönlund är musikansvarig i Frölundas lag.
Anders Grönlund är musikansvarig i Frölundas lag. Bild: PETTER ARVIDSON

Grönlund styr musiken i Frölundas omklädningsrum

Anders Grönlund, 31, är den som styr musiken i Frölundas omklädningsrum både inför och efter matcherna. Där lagkamraternas önskan ofta uppfylls – så länge den inte kommer ifrån Julius Bergman.
– Han har fått ett par försök men blivit nerröstad varje gång, säger Anders Grönlund.

ANNONS
|

Förra säsongen kom Anders Grönlund från Pantern i Hockeyallsvenskan och gjorde dundersuccé i ett Frölunda som gick hela vägen och vann SM-guld. Under sin andra säsong i klubben är han redan nära att tangera sin poängskörd från förra året.

Då blev det nio pinnar.

Nu är Anders Grönlund redan uppe på sex (3+3) poäng.

– Man växer med alla matcher som man får spela! Jag känner mig mer trygg och mer bekväm och nu känns det som att jag och Gormley har hittat tillbaka till det spel som vi hade under slutet av förra säsongen, säger han.

Hur är annars känslan för er som lag nu?

ANNONS

– Jag tycker det blir lite igenkänning från förra säsongen med hur vi växte ihop som en grupp. Matcher går upp och ner och så kommer det alltid att vara. Vi börjar dock hitta vår identitet mer och mer.

När man väl har hittat den där identiteten så finns den kvar?

– Det finns alltid där men du måste alltid påminna sig om vad som ger framgång. Du möter olika motståndare hela tiden och det gäller att hitta de här sakerna som gör dig bättre och sämre och göra det snabbare. Överlag tycker jag vi saknat lite desperation framåt. Vi har varit lite runda och fina ibland men vi har visat att vi kan när det krävs. Men grundtanken måste vara att vi ska attackera mål mycket snabbare.

Efter segern mot HV71 senast var det helt plötsligt en ny segerlåt som spelades upp efter matchen. Efter vidare undersökningar visade det sig dock att det inte var något byte utan att det snarare handlade om att Viktor Ekbom fick priset som matchens bästa spelare av lagkamraterna.

– Vi har haft samma segerlåt hela tiden! Vi bytte en dag bara för att Ekbom vann! Han fick en egen segerlåt, säger Anders Grönlund.

ANNONS

I Frölundas omklädningsrum är det just Anders Grönlund som ansvarar för musiken. Det är han som är DJ och bestämmer vilka låtar som spelas.

– Det är högt i tak här! Gillar man något särskilt och skriker efter den så kommer den! Det är en bra blandning faktiskt. Det är topplåtar blandat med hej vilt allt möjligt! Alla har någon låt som man gillar och jag har bra hjälp från Max, säger han.

Vem tar du minst tips ifrån?

– Julius Bergman! Helt klart! Han har fått ett par försök och blivit nerröstad varje gång!

Vad är det för förslag han bjussar på?

– Det är mycket ny svensk annorlunda hiphop som inte riktigt funkar här.

Den där spellistan vill dock Anders Grönlund hålla hemlig ett tag till. Men bjussar ändå på en liten inblick.

– Det blandas verkligen väldigt mycket! Det är ungefär som musiken under uppvärmningen ute på isen!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS