Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Grönlund sparar målskyttet till slutet av säsongen

Anders Grönlund, 30, fick drömläget att näta mot Oskarshamn efter att "Moses" serverat honom pucken. Men något måljubel skulle det inte bli för backen som sparar sina mål till slutet av säsongen.
– Hela havet öppnade sig där! Den får sitta nästa gång, säger han.

Anders Grönlund skulle få ett gyllene läge att näta mot Oskarshamn och smälla in sin tredje puck för säsongen. Men ribban skulle sätta stopp för backens måljubel den här gången.

– Hela havet öppnade sig där! Jag fick tänka både en och två gånger vad jag skulle göra ...

Du kände sig som Moses eller?

– Ja, nästan! Eller det var ju mer "Hjalle" som var Moses eftersom han la passningen där. Han var Moses.

Och du var nära, nära?

– Haha, ja! Det var ett bra läge och jag siktade nästan rätt! Nästa gång sitter den nog även om jag brukar spara mina mål till slutet av säsongen. Jag får hoppas att det blir så nu också.

"Bättre att skjuta ribba in"

Moses själv då? Jo, han var lite besviken över sin lagkamrats miss.

– Jag sa till honom att det är mycket bättre att skjuta ribba in, säger Simon Hjalmarsson med glimten i ögat och fortsätter:

– Jag måste säga att anfallsspelet den senaste tiden har varit väldigt bra. Vi har backar som vill vara med och göra mål och det var två backar som ville ha pucken men Grönlund fick den. Backarna är hungriga på att göra mål och det behövs för att öppna upp ytor för oss.

Anders Grönlund som sköter musiken i omklädningsrummet för Frölunda hade fullt upp att välja låtar en kväll som denna. Men även om prestationen i sig mot Oskarshamn inte var någon toppinsats så smakade segern lika bra ändå.

– Vi vill alltid bygga på 60 bra minuter, det vill vi. Men i slutändan är det ändå skönt med tre poäng, säger han.

Det känns ganska bra för er nu va?

– Vi blir mer och mer trygga som lag och bara maler på. Vi är fyra grymma kedjor och sju-åtta backar som bara plöjer just nu! Det rullar på och om någon blir skadad så kliver någon annan fram.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.