Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Glömmer ibland att man har världens bästa jobb"

Frölunda spottar ur sig talanger – framförallt på backsidan. Då jublar backtränaren, Pär Johansson. – Man glömmer ibland att man har världens bästa jobb, säger han.

Mot Malmö är snittåldern bland backarna i Frölunda så låg som 21,56. Markus Christensson gör SHL-debut men hamnar i skymundan av Filip Westerlund och Rasmus Dahlin.
– Filip har ju varit med tidigare och han spelar bra hela tiden. Nu blev det mycket istid för honom, jag fick faktiskt dra lite i handbromsen där. Det blev väldigt mycket men han gjorde det fantastiskt bra. Visst, han tappade lite puckar men det gjorde våra andra backar med. Han spelar som om han spelat tio år i ligan. Väldigt lugnt och tryggt, säger Pär Johansson om Westerlund.

Dahlin då?
– Han gör en jättebra match. Han är underbar med puck och skapar offensivt. Nu har han två matcher under bältet och på torsdag spelar han igen. Han blir lite bättre, lite lugnare. Vi vill matcha honom lugnt. Han har ju inte spelat jättemycket men så försvann Gunnarsson (matchstraff). Men de är smarta och är genuint duktiga. Välutbildade.

På vilket sätt är de välutbildade?
– Både J18 och J20 har gjort det fantastiskt bra. De har kommit upp och kan spela på den här nivån. De kan systemet vilket underlättar för oss. Vi behöver inte lära de grunderna. Det är verkligen perfekt att det fungerar så klockrent som det gör i föreningen.

När Kristoffer Gunnarsson nu är avstängd mot Karlskrona och väntar på en eventuell avstängning så är det Johannes Johannesson som får chansen. Backen som har varit utlånad till Oskarshamn.
– Han har gjort det bra, blev matchens lirare senast och har fått mycket beröm. Det är lite tidigt för oss att chansa med Nyberg (John, skadad). Vi får se vad som händer men vi har inga problem att hitta en sjundeback till nästa match. Våra unga spelare får en chans att gå ut och göra det igen. Man blir imponerad över hur de gör det, säger Johansson och fortsätter.
– De gör det underbart varje dag. Ibland kan man tycka att hockey kan vara lite sådär … man glömmer att man har världens bästa jobb. Med sådana här spelare kan man gå till jobbet vid åtta och sen gå hem vid åtta. De vill lära sig hela tiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.