Glödhet Olofsson bakom ny Frölunda-seger mot Mora

Victor "den glödhete" Olofsson. 22-åringen sänkte Mora med två mål och en assist. – Det är kul att spela just nu, säger han till C More.

|

1:32. Frölunda behövde inte mer tid än så för att koppla greppet om bortamötet med Mora.

Victor Olofsson fick pucken intill höger sarghörn, cirklade uppåt och inåt innan han stänkte dit 1–0 i det första krysset. Tjoff sa det.

– Det var ganska dålig vinkel. Jag försökte bara träffa mål. Bra skymningar och skönt att den gick in, konstaterade Olofsson i C More.

Målet var 22-åringens 14:e för säsongen. Och han har nu gjort poäng i nio raka matcher. Glödhet var ordet.

"Fick långa anfall mot oss"

Frölunda lyckades dock inte rida vidare på drömstartsvågen.

Istället tog sig Mora in i matchen och hemmalaget var en ribbträff ifrån 1–1, John Persson, i den första perioden.

– De fick lite väl långa anfall mot oss, analyserade Olofsson.

I den andra perioden böljade spelet fram och tillbaka. Ibland tryckte Frölunda på, ibland Mora.

Noll mål dock. Närmast att hitta nätet var Adam Almquist med ett blålinjeskott i stolpen och Joel Lundqvist som inte lyckades pilla in pucken när målet blev öppet.

Westerholm avgjorde

I den tredje perioden lossnade det plötsligt.

Först genom att Robin Johansson prickade dit 1–1 efter Brandon Gormley lossat bössan.

Sedan genom att Ponthus Westerholm åter satte Frölunda i förarsätet, framspelad av... Victor Olofsson, såklart.

Målet blev matchavgörande.

I slutet placerade Victor Olofsson även in 3–1 i tom kasse. Ett fint slut på en fin kväll för hans del.

Frölunda tog därmed säsongens tredje seger mot Mora.

– Jag tycker att vi spelade en bra, tajt match. Vi hade kanske inte vår bästa offensiv, men en bra defensiv räcker långt, säger Olofsson.