Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Glädjebesked för Tre Kronor: Klingberg vill spela VM

Henrik Zetterberg och bröderna Sedin väljer att tacka nej till VM-spel. Men John Klingberg, Victor Rask och Elias Lindholm meddelar att de är tillgängliga. – Jag är riktigt sugen och kommer åka om Grönborg ringer, säger John Klingberg till Sportbladet.

Grundserien i NHL är snart över och det börjar bli klart vilka lag det är som kommer göra upp i Stanley Cup-slutspelet och vilka som redan nu får avsluta klubblagssäsongen. För spelarna vars lag inte är aktuella för NHL-slutspel finns nu i stället möjligheten att få åka och spela VM, som i maj avgörs i Tyskland och Frankrike. 

Och för Tre Kronors del ser det ut att kunna bli en stjärnfylld turnering. Sedan tidigare har Colorados Gabriel Landeskog och Arizonas Oliver Ekman-Larsson meddelat att de är tillgängliga om de är hela och friska. 

Nu meddelar ytterligare en NHL-trio att de är redo att representera landslaget i VM - om förbundskapten Rikard Grönborg vill ha dem med. 

– Jag är riktigt sugen och kommer åka om Grönborg ringer, säger den tidigare Frölunda-spelaren John Klingberg, vars Dallas Stars inte tar en plats i slutspelet, till Sportbladet.

"Är sugen på VM"

Och även Carolina-svenskarna Elias Lindholm och Victor Rask öppnar för att dra på sig den blågula tröjan. 

– Vi har snackat lite när Grönborg och ”Garpen” varit här och visst, nu när det tyvärr är kört för oss är man ju sugen på att fortsätta och spela VM, säger Elias Lindholm. 

Flera positiva besked för Rikard Grönborg alltså. Däremot har förbundskaptenen också fått ett par tunga "nej, tack" från några mer rutinerade pjäser.

Sedins tackar för sig

Detroits Henrik Zetterberg meddelar att han behöver vila kroppen och tvillingarna Henrik och Daniel Sedin har beslutat sig för att de har gjort sitt när det gäller VM-spel med Tre Kronor. Inte heller Canucks svenske målvakt, Jacob Markström, som var strålande i inledningen av World Cup i höstas är tillgänglig. 

– Nej, jag opererar mig i morgon så tyvärr blir det inget VM-spel för min del, säger han. 

Detroits Gustav Nyquist har ännu inte lämnat något besked. Forwarden har meddelat att han först vill avsluta seriespelet med klubblaget innan han tar något beslut. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.