Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Glädjande besked om Lundqvist

Henrik Lundqvist kom inte till spel i World Cup-premiären men nu kommer glada nyheter för Tre Kronor, målvaktsstjärnan finns med när laget tränar inför morgondagens drabbning med Finland. – Jag är positiv, optimistisk och hoppas kunna vara till förfogande, säger Lundqvist efter dagens träning.

Bara timmar innan nedsläpp mot Ryssland i World Cup-premiären kom beskedet att Henrik Lundqvist inte skulle stå mellan stolparna för Tre Kronor.

– Han åkte hit till arenan med laget, men två timmar före match bestämdes det att han inte skulle spela. Han hade känt sig ruggig och risig, lite febrig, men hoppades ändå att han skulle piggna till, sa Tre Kronors målvaktstränare Stefan Lahde till TT efter matchen.

Jacob Markström fick i stället chansen och storspelade i segermatchen mot Ryssland. Nu verkar dock Lundqvist vara på bättringsvägen och kan vara aktuell för spel mot Finland i morgon.

Målvaktsstjärnan tränade för fullt under måndagen.

– Jag ville spela (mot Ryssland) men man måste tänka på lagets bästa. "Markan" lkev in och gjorde en toppenmatch. Jag är positiv, optimistisk och hoppas kunna vara till förfogande mot Finland. Men det är Rikards (Grönborgs) beslut, säger Lundqvist.

Nedan kan du se ett klipp från dagens träning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.