Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Göteborg HC vann mot SDE och tog säsongens andra seger. Arkivbild. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

GHC tog säsongens andra seger

Efter förlust mot AIK reste sig Göteborg HC och vände och vann mot Stockholmslaget SDE.
– Det är en laginsats idag, säger GHC:s Hanna Thuvik.

Göteborg HC inledde helgen med en 4-1 förlust mot AIK under lördagen. Under söndagen tog tabellnian GHC emot femman SDE HF i Angered arena i en jämn match som hemmalaget vann med uddamålet.

– Vi jobbar som ett lag och gör allt för att vinna och det slutar med en härlig seger, säger GHC:s Hanna Thuvik.

Matchens alla mål föll i den andra perioden och det var gästerna som inledde målskytte genom Leanne Ganney.

I mitten av den andra perioden gjorde Göteborg två snabba mål genom Emma Johansson, som stod för sitt femte mål för säsongen, och nyförvärvet Samantha Fieseler som gjorde sitt första.

Fler mål blev det inte och Göteborg vann med 2-1, vände den fyra matcher långa förlustsviten och tog säsongens andra trepoängare.

– Vi jobbar som ett lag idag och håller SDE på utsidan så de inte kommer till några riktig bra chanser. Och så har vi en riktigt bra målvakt,Frida (Axell), i mål som stoppar i princip allt. Det är en laginsats idag, säger Thuvik.

Tufft motstånd väntar

Härnäst ställs Göteborg HC, som trots segern behåller niondeplatsen, inför en tuff uppgift när det nästa helg väntar dubbelmöte borta mot serieledande HV71.

– Vi laddar upp med några riktigt bra träningar och scoutar dem och ser hur det spelar. De har ett riktigt bra lag på pappret så vi hoppas vi kan stå upp bra mot dem.

Vad krävs mot ett så bra lag?

– Det gäller att hålla dem på utsidan i egen zon så de inte kommer till bra chanser. Och ta vara på de chanser vi får för vi kommer kanske inte få så många.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.