Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Georges Laraque har testats positiv för covid-19

Förre NHL-fajtern Georges Laraque har testats positiv för covid-19. Det berättar han på sociala medier.
– Jag antar att jag inte är oövervinnerlig, skriver han på twitter.

Den nu 43-årige, pensionerade, hockeyspelaren var knappast känd för att lägga fingrarna emellan under sina närmare 700 NHL-matcher.

Georges Laraque var främst känd för sitt fysiska spel och i synnerhet sin vilja att kasta handskarna för att slåss. Totalt drog han på sig 1126 utvisningsminuter i karriären, som högsta notering under en säsong var 157 minuter.

Nu går den förre NHL-fajtern en ny kamp till mötes. På Twitter har Laraque lagt upp en bild på sig själv i en sjukhussäng och skriver att han testats positiv för covid-19.

– Jag antar att jag inte är oövervinnerlig. Jag har just fått diagnosen covid-19, vilket inte är de bästa nyheterna efter som jag är astmatiker. Men det kommer gå bra, jag kommer slå det, skriver han.

Spelat i norska tredjedivisionen

Georges Laraque spelade i NHL mellan 1997 och 2010. Under den tiden spelade han för Edmonton Oilers, Pheonix (numer Arizona) Coyotes, Pittsburgh Penguins och Montreal Canadiens.

Han spelade även tre matcher för AIK under NHL-strejken 2004/2005 och efter fyra säsongers uppehåll spelade han två matcher för Fana IHK i den norska tredjedivisionen. I de båda matcherna stod kanadensaren för totalt sju (4+3) poäng och tio utvisningsminuter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.