Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

General manager Brian MacLellan om Henrik Lundqvists hjärtfel

Hjärtfel är något Henrik Lundqvist hanterat hela karriären – det sa Washington Capitals general manager Brian MacLellan när han mötte media under onsdagen.

Det var förra veckan som Henrik Lundqvist meddelade att han kommer att missa den kommande NHL-säsongen till följd av ett upptäckt hjärtfel. Det var ju tänkt att han skulle starta ett nytt kapitel i Washington Capitals efter att han lämnat New York Rangers där han blev ”King of New York” efter 15 säsonger i klubben.

”Det krossar mitt hjärta att behöva dela den här nyheten, men jag kommer inte spela för Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och dialog med specialister runt om i USA har ett hjärtfel upptäckts. Vi har tillsammans tagit beslutet om att risken för att spela är för stor”, skrev Lundqvist på Twitter efter beskedet.

LÄS MER: Henrik Lundqvist efter hjärtfelet: ”Känslosam vecka”

Det var många som led med stormålvakten. Självklart också hans bror Joel.

– Jag är självklart ledsen för Henriks skull. Jag vet hur mycket han såg fram emot säsongen som kommer. Även jag var spänd att se vad han kunde göra. Nu rycktes det bort på ett väldigt jobbigt sätt. Men man sätter ju hälsan först, och som bror så vill man bara att han får ordning på detta, sa brorsan Joel.

Managern om Henrik Lundqvist: ”Hanterat hela tiden”

Även Nicklas Lidström reagerade starkt.

– Jag blev väldigt chockad. Man lider verkligen med Henke, jag tycker det är förbaskat tråkigt att han har fått det här problemet, sa Nicklas Lidström.

Under onsdagen kommenterade Washington Capitals general manager Brian MacLellan det faktum att hjärtfelet stoppar Lundqvist från spel.

– Jag ska inte gå in på hela hans hälsostatus men han har hanterat hjärtproblem hela karriären, sa MacLellan när han mötte media.

LÄS MER: Profilernas chock efter Henrik Lundqvists besked

– Vi förväntade oss att det skulle vara detsamma som det har varit under hela hans karriär. När vi fortsatte utforska var han stod fysiskt så var risknivån inte acceptabel för att låta honom spela. Det var känslosamt både för honom och hans familj. Vi är tacksamma för att han gick den vägen (att inte spela reds. anm).

Henrik Lundqvist har både VM-, SM- och OS-guld på meritlistan. Han har vunnit 459 vinster i NHL.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.