Galen målfest – när Frölunda tog ny seger

Rögle och Frölunda bjöd på en galen målfest i Lindab Arena. En målfest som slutade med att Frölunda var starkast och att Lundqvist bröt långa måltorka.

|

Att Frölunda är inne i en formtopp är det få som missat. På lagets sju senaste matcher i SHL har det blivit sex segrar och endast en förlust. Ett imponerande facit för laget som dessutom bara släppt in 13 mål på dessa sju matcher.

Mot Rögle skulle det dock ramla in en hel del kassar bakom Johan Mattsson.

Även om det skulle bli en riktig drömstart för Frölunda.

Ryan Lasch blev helt fri efter endast två minuter och lurade skjortan av Justin Pogge innan han petade in pucken för Frölunda.

Men en minut senare var det kvitterat när Daniel Zaar kunde överlista Johan Mattsson.

– Det är en okej insats av oss men inte mer än så … vi slarvar i passningsspelet och är lite passiva i egen zon. Vi måste skärpa till passningsspelet, säger Roger Rönnberg till C More.

I den andra perioden blev det återigen en drömstart för Frölunda.

Efter en och en halv minut kunde Rhett Rakhshani få in pucken ur minimal vinkel efter Mats Rosseli Olsens framspelning.

Ny kvittering

Men den glädjen höll sig inte länge den här gången heller.

För Matt Carey kunde kvittera och Roger Rönnberg skakade på huvudet i båset.

Värre skulle det dessutom bli för Frölunda när Taylor Matson gav Rögle ledningen.

Men då drog Daniel Bertov på sig en utvisning och vips så hade Frölunda kvitterat. Detta genom Simon Hjalmarsson som skickade in pucken. Men domarna valde att vifta bort målet för att sedan efter en videogranskning godkänna målet.

– Jag var 95 procent säker, jag hade ganska bra koll. Jag såg först att domaren slog bort det men jag var säker på att han skulle kolla upp det, säger Simon Hjalmarsson som skickade in pucken i mål för tredje matchen i rad.

– Det är klart att det är bra för självförtroendet och att man får energi av det.

Målrik avslutning

Det bara en minut och 23 sekunder av den tredje perioden innan Mats Rosseli Olsen kunde ge Frölunda ledningen.

Men då var det givet vad som skulle hända.

För bara 16 sekunder senare kunde Linus Sandin kvittera för Rögle.

Och Rögle var inte färdiga där för Simon Ryfors satte även 5–4 efter att Simon Hjalmarsson satt utvisad.

Men då klev tvillingarna Westerholm fram. Pathrik spelade fram brorsan Ponthus och vips så var det 5–5.

Pathrik Westerholm skulle även servera pucken perfekt till Chay Genoway och backen skickade in 5–6 för Frölunda.

Joel Lundqvist skulle även han bli målskytt den här kvällen. Efter 16 raka matcher utan mål fick lagkaptenen skicka in pucken i tom målbur och fixa sjunde segern på de åtta senaste för Frölunda.