Göteborg tilldelas JVM i hockey

Göteborg kan ladda för hockeyfest. Staden har tilldelats JVM vid årsskiftet från 2021 till 2022 – och ska nu inleda slutförhandlingar med förbundet.

ANNONS
|

Svenska Ishockeyförbundet höll under måndagen ett styrelsemöte med en uppgift: Vilken stad skulle tilldelas JVM i hockey?

Kvar i racet om mästerskapsvärdskapet vid årsskiftet 2021 fanns Stockholm, Malmö – och Göteborg.

Nu kommer beskedet.

Det blir Göteborg som får hockeyfesten som så många svenskar lärt sig att älska.

– Vi har bestämt vilket arrangörsalternativ som vi ska inleda kontraktsförhandlingar med, säger Tommy Boustedt, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.

Han var tidigt positiv till Göteborg, som kommer att dela mästerskapet i arenorna Scandinavium och Frölundaborg – och sa tidigare så här till GP:

– Allt finns i en närhet. Arenor, spårvagnar, hotell, avstånd. Göteborg känns helrätt, måste jag säga.

ANNONS

"Har varit till vår fördel"

Magnus Hallberg är evenemangschef på Göteborg & Co, som skött förhandlingarna med Svenska Ishockeyförbundet.

Han var på förhand riktigt nöjd.

– Det har känts mycket bra i våra möten med förbundet. Vi har fått positiv feedback, berättade han inför det styrelsemöte som beslutade att ge Göteborg mästerskapet.

Göteborg har de senaste åren haft uppladdning till World Cup med både Tre Kronor och Finland, genomfört turneringen Sweden Hockey Games och därtill arrangerat NHL-matchen mellan Edmonton Oilers och New Jersey Devils.

Lyckade evenemang, alla tre.

– Det har definitivt varit till vår fördel, tror Magnus Hallberg.

Frölunda en del i JVM

Mats Grauers är ordförande i stadens elitlag Frölunda – och han ser också positivt på nyheten.

– Det är inte bara vad staden och Göteborg kan erbjuda – utan jag tror att Frölunda har varit en viktig del i detta. Det är en otrolig framgång för Göteborg. Konkurrensen kom ju från Malmö, misstänker jag. De gjorde ett så framgångsrikt mästerskap förra gången.

Då, 2013, spelade Sverige final och förlorade i sudden mot Finland – men mästerskapet i sig blev en succé rent ekonomiskt och organisatoriskt.

LÄS MER:"Alltid varit en viktig turnering för mig"

ANNONS