Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SDHL-säsongen ska sätta igång den 12 september.  Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND
SDHL-säsongen ska sätta igång den 12 september. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Göteborg HC säkrar ny forward – från Österrike

Göteborg HC fortsätter att fylla truppen med nya spelare. På tisdagen presenterade klubben Isabella Burghart från Österrike.
– Jag är superexalterad och tacksam för möjligheten att få åka till Sverige och spela ishockey på en hög nivå i ett annat land, säger hon till GHC:s hemsida.

I början av juli presenterade GHC fyra nya spelare på en och samma vecka inför den kommande säsongen av SDHL som drar igång den 12 september.

Nu har de gjort klart med ytterligare ett nyförvärv – och även denna gång från utlandet.

”Vårt senaste tillskott till SDHL-truppen är Isabella Burghart från Österrike. Isabella är en snabb spelare som vet hur det är att spela hockey på hög nivå med stark laganda och högt tempo”, skriver GHC på sin hemsida på tisdagen.

Senast kommer den österrikiska forwarden från New Hampton School i USA där hon har spelat high school-hockey. Dessutom har Burghart, trots sin unga ålder på 19 år, representerat Österrikes landslag vid ett flertal tillfällen.

– Jag kände genast en bra kemi med GHC-teamet och jag tror att laget kan lyckas bra den här säsongen, säger Isabella Burghart själv till GHC:s hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.