SDHL-säsongen ska sätta igång den 12 september.
SDHL-säsongen ska sätta igång den 12 september. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Göteborg HC säkrar ny forward – från Österrike

Göteborg HC fortsätter att fylla truppen med nya spelare. På tisdagen presenterade klubben Isabella Burghart från Österrike.
– Jag är superexalterad och tacksam för möjligheten att få åka till Sverige och spela ishockey på en hög nivå i ett annat land, säger hon till GHC:s hemsida.

ANNONS
|

I början av juli presenterade GHC fyra nya spelare på en och samma vecka inför den kommande säsongen av SDHL som drar igång den 12 september.

Nu har de gjort klart med ytterligare ett nyförvärv – och även denna gång från utlandet.

”Vårt senaste tillskott till SDHL-truppen är Isabella Burghart från Österrike. Isabella är en snabb spelare som vet hur det är att spela hockey på hög nivå med stark laganda och högt tempo”, skriver GHC på sin hemsida på tisdagen.

Senast kommer den österrikiska forwarden från New Hampton School i USA där hon har spelat high school-hockey. Dessutom har Burghart, trots sin unga ålder på 19 år, representerat Österrikes landslag vid ett flertal tillfällen.

ANNONS

– Jag kände genast en bra kemi med GHC-teamet och jag tror att laget kan lyckas bra den här säsongen, säger Isabella Burghart själv till GHC:s hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS