Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg HC har gjort klart med en ny tränartrio.  Bild: SIMON ELIASSON
Göteborg HC har gjort klart med en ny tränartrio. Bild: SIMON ELIASSON

Göteborg HC har gjort klart med ny tränartrio

Göteborg HC befinner sig i en djup kris och förlorade precis, utöver sju spelare, sin huvudtränare Heini Lundin.
Nu har klubben gjort klart med en ny tränartrojka som ska ta sig an uppgiften att rädda kvar klubben i SDHL.

En tung vecka börja lida mot sitt slut för Göteborg HC. Det hela började med att sju spelare meddelade att de väljer att lämna klubben som förlorat 25 av 25 möjliga matcher den här säsongen.

En av spelarna som gav det beskedet var Sandra Rannerud, forwarden som har dubbla SM-guld med Luleå i bagaget. Hon riktade även stark kritik mot laget på vägen ut.

– Jag tycker inte att tränarna har kunskapen som krävs för att vara i SDHL. Det är den värsta träningskultur som jag har varit i, sa hon till GP.

Det hela, i kombination med de svaga resultaten, ledde senare till att Heini Lundin valde att lämna posten som tränare för GHC.

LÄS MER: Kaos i Göteborg HC – sju lämnar klubben inför kvalet

– Som tränare kommer man till en punkt där man känner att man inte har så många fler verktyg i sin verktygslåda. Det handlar om GHC:s överlevnad. Jag kände att tjejerna behöver en ny röst och komma samman som ett lag.

LÄS MER: Heini Lundin om kritiken från spelarna i Göteborg HC

Men efter några dystra nyheter och ett rejält manfall på spelar- och ledarsidan kommer nu förstärkning till SDHL-jumbon. Under fredagen meddelade klubben att man gjort klart med tränartrion som ska försöka leda Göteborg HC mot överlevnad i serien.

Klart: De ska leda Göteborg HC

Ny huvudtränare blir Henry Wilhelmsson som senast kommer från Hovås HC, där han tränat damlaget de två senaste säsongerna. Vid sin sina kommer han ha Hans ”Hasse” Hansson och Micke Johansson, den förstnämnda har bland annat varit assisterande tränare för HV71:s damlag.

– Utmaningen är ju att vända skutan och med hårt jobb börja vinna matcher. Jag har varit med om det tidigare och min upplevelse är att när alla bestämmer sig för att vi kan vända det här, och alla bidrar med vad de är bra på, så har det lyckats vända skutan. Det viktigaste är att alla drar åt samma håll, säger ”Hasse” Hansson på Göteborg HC:s hemsida.

Micke Johansson är även han optimistisk inför avslutningen av säsongen.

– Jag tror på den nya ledargruppen som satts ihop, och min känsla är att tjejerna är hungriga efter denna förändringen.Så jag hoppas att vi ledare nu kan inspirera tjejerna och få till en bra symbios av glädjen till hockeyn med en hög kravställning på både spelare och ledare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.