GHC får tjeckisk förstärkning till den kommande säsongen.
GHC får tjeckisk förstärkning till den kommande säsongen. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Göteborg HC förstärker med landslagsmeriterad back

Läget är tufft för Göteborg HC som både lider av spelarkris och ekonomiska svårigheter. Men nu kommer ett glädjande besked. Klubben har skrivit kontrakt med den landslagsmeriterade tjeckiska backen Klara Seroiszkova.
– Hon har ett stort hjärta för hockeyn, säger Jan Mellgren, sportsligt ansvarig i GHC.

ANNONS
|

För drygt två veckor sedan kunde Göteborgs-Posten berätta om Göteborg HC:s tuffa läge i coronakrisen. Sponsorer har hoppat av och just då hade laget endast åtta kontrakterade utespelare.

– Allt stannade upp då. De sponsorer som var på väg in i klubben valde direkt att säga nej – inte nu, kanske senare. Vi får ser, vi får vänta. Du får återkomma. Och det drabbar oss jävligt hårt, berättade Kerstin Sjögren, kommersiellt ansvarig i klubben då.

LÄS MER:Nödropet från Göteborg HC – endast åtta utespelare under kontrakt

Trots detta har GHC nu lyckats förstärka sin spelartrupp och dessutom med tillskott från utlandet.

”Stort driv”

Klar för klubben är nämligen den 19-åriga tjeckiska backtalangen Klara Serioszkova.

ANNONS

– Det är en jättelovande spelare med ett stort hjärta för hockeyn och ett stort driv till att utvecklas för att bli bättre varje dag, säger Jan Mellgren, sportsligt ansvarig i klubben.

Serioszkova har meriter från det tjeckiska landslaget och kommer tillföra kvalité till Göteborg HC:s försvarsspel i vinter.

– Vi bygger laget med talanger. Vår vilja att bygga med svenska spelare kvarstår, men vi måste komplettera med spelare från andra länder också, säger Jan Mellgren.

Klara Serioszkova ser fram emot att ansluta till GHC och få kliva upp i nivå jämfört med den tjeckiska ligan

– GHC verkade som ett väldigt bra alternativ för mig. Göteborg är en jättebra plats att bo på och laget har en lovande framtid framför sig, säger tjeckiskan till klubbens hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS