Göteborgs spelare jublar efter det avgörande 1-2-målet mot Malmö.
Göteborgs spelare jublar efter det avgörande 1-2-målet mot Malmö. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Göteborg HC vann första playoff-mötet med Malmö

Göteborg HC segrade i en nagelbitare som slutade 2-1 mot Malmö. Därmed är man nu en ynka seger från ett säkrat SDHL–kontrakt.

ANNONS
|

Göteborg HC hade som väntat ännu en tung säsong i SDHL och efter att man, med 16 (!) poängs marginal, hamnat sist i tabellen stod det klart att man skulle tvingas spela playoff för att stanna kvar i den högsta serien.

Laget som man skulle göra upp med blev Malmö Redhawks. Ett lag som storsatsat för att ta sig upp till SDHL.

Playoff-serien spelas i bäst av tre matcher och den första blev en rejäl nagelbitare där de båda målvakterna storspelade.

Göteborg HC tog ledningen knappt tre och en halv minut in i matchen när Elin Svensson överlistade Lisa Sellberg Jensen i Malmö-målet.

ANNONS

Trots flera utvisningar för bägge lagen så blev det den första periodens enda mål.

Istället kom det andra drygt fem minuter in i mellanakten.

Den här gången var det Malmös danske poängspruta Malene Frandsen som spräckte nollan för Nicole Jackson.

Det blev dock den enda pucken som slank förbi den brittiske GHC-keepern vars räddningsprocent, när matchen var över, landade på imponerande 96,15.

Svensson avgjorde

Inte heller den andra perioden bjöd på några fler mål.

Avgörandet kom i den tredje perioden när Elin Svensson var framme för andra gången i matchen. Matchen slutade som konstaterat 2-1 och därmed kan Göteborg HC avgöra playoff-serien genom en seger hemma i Angered arena 29 februari.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS