Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Fyra förluster – på sex matcher: "Inte godkänt"

Sex spelade tävlingsmatcher – fyra förluster för de regerande mästarna. Det är ett facit som gör att det redan nu väckts en hel del frågetecken för Frölunda den här säsongen.– Det är inte godkänt, kort och gott, säger Nicklas Lasu.

Utspelade hemma i Scandinavium i premiären mot Brynäs och Roger Rönnberg hade svårt att känna igen sina spelare. Spelarna var lika besvikna själva och bad om ursäkt till fansen efter den fadäsen.

Efter en måndagsträning som var en av de mest intensiva på mycket länge var det tydligt. Frölunda hade revansch att utkräva på sig själva.

Tre dagar senare mot HV71 då?

LÄS MER: "Vad hände egentligen i Frölundas omklädningsrum?"

Jo, motivationen var minst sagt hög och Joel Lundqvist och hans lagkamrater spelade med en frenesi som var flera nivåer bättre än i premiären.

Men det hjälpte inte särskilt mycket den här kvällen.

För Linus Sandin gav hemmalaget ledningen efter en bjudning av Brandon Gormley, Joel Mustonen kvitterade visserligen bara för att se Axel Holmström skicka in ledningspucken på nytt för HV71.

Men i powerplay kunde Brandon Gormley spela 1+1 mot sig själv när han skickade in kvitteringspucken. Men något segerjubel blev det inte för Frölunda den här gången heller. Istället kunde Simon Önereud slå till i powerplay.

"Inte godkänt"

Något som innebär att Frölunda nu med spel i CHL och SHL har sex tävlingsmatcher bakom sig – endast två har slutat med seger.

– Det är inte godkänt, kort och gott, säger Nicklas Lasu och fortsätter:

– Det är inte alls som vi vill ha det. Det är tungt och det finns säkert saker som var lite bättre nu ... vi hade mer energi och pondus men då fallerar det istället på andra ställen. Det blir många utvisningar, vi kommer ifrån det system vi har med fyra kedjor där vi vill jobba på, det blir hackigt och vi kommer inte in i det.

LÄS MER: Frölunda måste ändra attityd – snabbt

Lika besviken som Nicklas Lasu var över insatsen och ännu en förlust var Joel Lundqvist som suckade tungt efter matchen.

– Det kändes som att vi blev för stillastående i mittzon och de kunde vända direkt på oss. Vi måste sitta ihop bättre och få med oss farten genom mittzon. Vi fick jaga alldeles för mycket stundtals, säger han.

LÄS MER: Ekboms ilska efter utvisningen: "Konstigt beslut"

Varför fastnar ni i det?

– Det där ett något man måste bryta av. Att kunna ta ner en puck, hålla i den och vara stark i de situationerna. För att bryta en matchbild måste man bryta mönstret och inte bara följa med i tempot. Det var ett par minuter, särskilt i andra då vi blev alldeles för stillastående.

Vad säger du om er säsongsstart? Fyra förluster på sex matcher är inte vad ni hade väntat er?

– Det är det inte ...

– Både när det gäller resultat och spelmässigt är det saker vi vill göra mycket bättre. Det är något vi får jobba med. Det är visserligen tidigt på säsongen men det gäller att börja vinna matcher. Det springer lätt iväg i början när det är så mycket matcher. Det är bara för oss att åka hem och nöta.

Annars finns det en risk att förlusterna sätter sig på huvudet?

– Det där är färskvara, det är det. Det gäller att prestera och vinna matcher för det är då du bygger självförtroende.

Roger Rönnberg som är den som har ansvaret för det här lagbygget, han känner pressen.

– Jag känner alltid en press. Det är det som jag gillar med mitt jobb. Skulle jag inte känna en press så vet jag inte om det varit samma härliga utmaning att ha det här jobbet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.